Κι ενώ ο κόσμος καίγεται, η 92χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ κάθεται στο θρόνο της χωρίς να καίγεται για κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Κι όχι απλά δεν καίγεται, έχει και κάποια προνόμια μάλιστα, ούσα Βασίλισσα, που ορισμένα είναι τόσο προκλητικά όσο η φίλη σου που τρώει βάφλα περιποιημένη με παγωτό ενώ εσύ κάνεις δίαιτα.

f9abd8d656be536f75d2300fa81d0166_XL

Πηγή Εικόνας: gnomip.gr

Δικαιούται να οδηγεί χωρίς δίπλωμα

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οδήγησε πρώτη φορά φορτηγό πρώτων βοηθειών κι έκτοτε οδηγούσε και μάλιστα συχνά. Τις τελευταίες δεκαετίες, βέβαια, δεν την έχει πετύχει το μάτι μας να οδηγάει κι ούτε ξέρουμε αν έχει δίπλωμα, αλλά τι σημασία έχει, αφού δεν το χρειάζεται.

giphy (6)

Ότι και να κάνει, ακόμα και φόνο, δε μπορεί να τη συλλάβει κανείς

H ασυλία της είναι γενική και απόλυτη. Το ίδιο ισχύει και για την οικογένειά της, η οποία έχει το δικαίωμα να μην δώσει πρόσβαση σε κανέναν σε θέματα που αφορούν την ιδιωτική τους ζωή, ό,τι και να συμβεί.

giphy (4)

Διαθέτει δικό της προσωπικό μηχάνημα ATM

Το υπόγειο του Μπάκιγχαμ, πέραν από τα διάφορα πράγματα ανυπολόγιστης αξίας που λογικά διαθέτει, έχει και την προσωπική ταμειακή μηχανή αυτόματης ανάληψης της Βασίλισσας.

giphy (7)

Είναι επικεφαλής θρησκεύματος

Επειδή δεν της φτάνει απλά να είναι Βασίλισσα, γιατί μάλλον το βρίσκει too banal, η Ελισάβετ είναι και επικεφαλής της Αγγλικής Εκκλησίας. Βέβαια, αυτό εμπεριέχει και κάποιους περιορισμούς, αφού αν για παράδειγμα αποφασίσει να αλλάξει θρήσκευμα, αυτόματα μπορεί να καθαιρεθεί και να χάσει τον τίτλο.

giphy (8)

Μπορεί να ταξιδέψει παντού, χωρίς διαβατήριο

Σε αντίθεση με την ασυλία, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για να ταξιδέψουν πρέπει να έχουν δικό της διαβατήριο. Η Ελισάβετ όμως δεν χρειάζεται να κατέχει διαβατήριο, γιατί πολύ απλά όλα τα διαβατήρια του Ηνωμένου Βασιλείου εκδόθηκαν στο όνομα της.

giphy (9)

Γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές

Γιατί έτσι ρε παιδί μου. Θέλει και γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές μέσα στο χρόνο, μια στις 21 Απριλίου, που είναι και η ημερομηνία γέννησής της, και τον Ιούνιο, έτσι για το κέφι.

giphy (10)

Είναι ιδιοκτήτρια σχεδόν όλων των ζώων που κινούνται ή κολυμπούν στη Μεγάλη Βρετανία

Χωρίς καμία υπερβολή, εκτός από τα πολλά σκυλιά corgis που φιλοξενούνται στο παλάτι, η Βασίλισσα έχει στην ιδιοκτησία της όλους του κύκνους του ποταμού Τάμεση, όλα τα δελφίνια που κολυμπούν στην Βρετανική ΑΟΖ, μέχρι και τους οξύρρυγχους και τις φάλαινες όλης της χώρας.

giphy (5)

Είναι απαλλαγμένη από οποιαδήποτε φορολογία

Κάτι σαν την Εκκλησία της Κύπρου, με τη μόνη διαφορά πώς η Βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε από το 1992 να καταβάλει το φορολογικό της μερίδιο στο κράτος, έστω και αν δεν ήταν υποχρεωμένη από κανέναν.

giphy (11)

Διαθέτει τον δικό της προσωπικό ποιητή

Ντάξει. Ντάξει. Διαθέτει τον δικό της ποιητή, ο οποίος επιλέγεται έπειτα από ενδελεχή αξιολόγηση του έργου του, το οποίο σαφώς και πρέπει να έχει εθνική σημασία. Άρχισε να γράφεις ποιήματα. Κι η μοναξιά έχει εφτά πετσιά.

giphy (12)

Από φέτος λοιπόν, θα γιορτάζω δύο φορές τα γενέθλιά μου για να παίρνω πιο πολλά δώρα και θα πάω να πάρω αμάξι χωρίς δίπλωμα κι όποιος βρεθεί στο διάβα μου την πάτησε, διότι ποιοι είμαστε εμείς για να είμαστε κατώτεροι της Βασίλισσας με τα ωραία φωσφοριζέ ρουχαλάκια!

 

Πηγή Εικόνας Εξωφύλλου: verianet.gr

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!