Και η στιγμή που περίμενες μήνες έφτασε. Η στιγμή που σκεφτόσουν κάθε μέρα και κάθε λεπτό στη δουλειά επιτέλους ήρθε. Ήρθε η ώρα να πας διακοπές! Συγχαρητήρια και καλή ξεκούραση! Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα, ε; Εμ, πώς να είναι όταν παίρνεις στη βαλίτσα μαζί σου και το άγχος της δουλειάς; Είμαι εδώ για να σου δώσω μερικές συμβουλές για το τι να κάνεις όταν βρεθείς σ’ αυτή τη θέση καθώς πλατσουρίζεις στη θάλασσα του νησιού που διακοπάρεις.

Me-leaving-work-the-day-before-vacation-meme-29466

Πηγή Εικόνας: memeshappen.com

Το να βγάλεις τη δουλειά απ’ το μυαλό σου όταν είσαι διακοπές είναι σχετικά δύσκολο, ειδικά αν έχεις μια ιδιαίτερη θέση και περνούν πολλές ευθύνες από τα χέρια σου. Η αδιαφορία είναι ανευθυνότητα, οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις για μένα είναι να τα συνδυάσεις με αποτέλεσμα να είσαι σωστός και στη δουλειά σου και να περάσεις κι υπέροχα

giphy

Το σημαντικό, βέβαια, είναι να βάλεις όρια μεταξύ της δουλειάς και των διακοπών. Μην ξεχνάς ότι έχεις φύγει από το άγχος κι έχεις πάει να ξεκουραστείς με τον αγαπητικό σου ή τους φίλους σου ή την οικογένειά σου. Δεν τους αξίζει να τους παραμελείς για να είσαι στη δουλειά. Αν είναι έτσι, άστο, μην πάρεις καθόλου άδεια. Παίρνεις το λαπιτόπι σου μαζί κι ό,τι άλλο σου χρειάζεται για να διευθετήσεις τις υποχρεώσεις σου κι ορίζεις κάποιες ώρες πριν πας για μπάνιο ή για ύπνο για να τα κανονίσεις όλα. 1-2 ώρες μόνο, μην το παρατραβάς, και μάλιστα όχι κάθε μέρα, προσπάθησε να κάνεις όσο πιο πολλά μπορείς σε λίγες μέρες. Προτεραιότητα πριν φύγεις από τη δουλειά είναι να τακτοποιήσεις όσες περισσότερες υποχρεώσεις μπορείς, με αποτέλεσμα να μην σε απασχολήσουν στις διακοπές σου.

67862f333ad4323263a3916111a9521e

Πηγή Εικόνας: pinterest.it

Ενώ θα βρίσκεσαι σε κατάσταση ζεν, οι 1-2 ώρες που θα σπαταλήσεις για τη δουλειά σου θα επαναφέρουν το άγχος που κυριαρχεί στην καθημερινότητά σου. Τι κάνεις γι’ αυτό; Τελειώνεις γρήγορα, βάζεις μαγιώ, πας παραλία, βουτάς, παίρνεις κάτι να πιεις, βάζεις το κινητό στο αθόρυβο και χαλαρώνεις. Αν σε χρειάζονται για κάτι θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη μέρα ή όταν μπορέσεις εσύ να μιλήσεις. Τα όρια είναι το παν. Αν θέλουν να τους σεβαστούν οι υπόλοιποι στη δουλειά όταν θα λείπουν εκείνοι, πρέπει να σεβαστούν κι εσένα που τώρα βρίσκεσαι διακοπές. Έτσι δε θα τους ενοχλήσεις κι εσύ όταν θα βρίσκονται στη θαλασσίτσα. 

giphy (1)

Δεν είναι εύκολο να βγάλεις τη δουλειά απ’ το μυαλό σου. Για μένα, αν τη βγάλεις τελείως ίσως σου γυρίσει μπούμερανγκ όταν επιστρέψεις, γιατί θα το θεωρήσουν ανευθυνότητα. Πολύ απλά, όμως, βάζεις τα όριά σου, κι όλα μέλι γάλα. Το να μετριάσεις το άγχος όσο ασχολείσαι με τη δουλειά τις λίγες αυτές ώρες και να το εξαλείψεις όλες τις υπόλοιπες είναι το κλειδί για να διακοπάρεις χαρούμενος. Και καλές διακοπές, και καλά να περάσεις, και καλή ξεκούραση, και καλά μπάνια και καλά ξενύχτια!

 

Πηγή Εικόνας Εξωφύλλου: memegenerator.net

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!