Οι βουτιές στα άδυτα του ελληνικού βυθού και των μυστήριων, αλλά ταυτόχρονα μαγευτικών ναυαγίων συνεχίζονται!

Βασίλισσα Όλγα – Λέρος

Κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο βυθίζεται. Για την ακρίβεια στις 26 Σεπτεμβρίου του 1943, γερμανικά αεροπλάνα επιτέθηκαν στο πλοίο με ισχυρά πυρά. Ο καπετάνιος και τα 72 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. Το όνομα του πλοίου οφείλεται στην τότε βασίλισσα της Ελλάδας, Όλγα και σήμερα βρίσκεται στο βυθό της Λέρου, με τους επισκέπτες να προγραμματίζουν καταδύσεις ανακαλύπτοντας ένα από τα πιο λαμπρά πολεμικά πλοία του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Μαριάννα» -Νάξος

Πίσω στο 1981 και κάπου ανάμεσα στη Νάξο και την Πάρο, το εμπορικό πλοίο «Μαριάννα» προσκρούει σε υφάλους και αρχίζει να βυθίζεται. Το ταξίδι του από την Ερυθρά Θάλασσα προς τον Πειραιά ήταν και το τελευταίο του, στην περιοχή Αμάρας. Μοναδική εμπειρία η περιήγηση μέσα στο κουφάρι του με την καθοδήγηση επαγγελματιών καταδυτών, όπου θα δείτε τον κόσμο του βυθού και τις ομορφιές του με άλλο μάτι.

«Κυρά Ελένη» – Βραχονησίδα Πάτροκλος

Η προσπάθεια του φορτηγού πλοίου «Κυρά Ελένη» να αγκυροβολήσει στη βραχονησίδα Πάτροκλος πάτωσε κυριολεκτικά. Στις 6 Ιανουαρίου του 1978 το πλοίο εκτελούσε ένα δρομολόγιο από το λιμάνι του Λαυρίου προς τη Βουλγαρία και κατέληξε να βυθίζεται εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Από το απρόσμενο συμβάν, όλοι επιβάτες διασώθηκαν και κατάφεραν φτάσουν σώοι και αβλαβείς στη στεριά. Οι καταδύσεις στο βυθισμένο πλοίο είναι προσεγγίσιμες για όλους, με την κατάλληλη συνοδεία και τη δέουσα προσοχή κατά την περιήγησή σας στα σκουριασμένα σίδερα του πλοίου.

Πήρατε μια γεύση για τα ναυάγια που εκτελούν σήμερα ρόλο αξιοθέατου, αλλά και για τους πανέμορφους καταδυτικούς θησαυρούς που μπορείτε να βρείτε στο βυθό της Ελλάδας.

Δείτε εδώ το κάθε μέρος της στήλης #Ναυάγια ξεχωριστά(πρώτοδεύτεροτρίτο).

Όσο σχεδιάζετε το πρόγραμμα των διακοπών σας, μήπως να ρίξετε μια ματιά και στα ναυάγια που μπορεί να φιλοξενεί ο προορισμός σας; Να είστε σίγουροι πως το θέαμα και η εμπειρία θα σας αποζημιώσουν!

Πηγή εικόνας:gr.pinterest.com 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".