Το διατηρητέο κτήριο του 1850, το οποίο έχει χαρακτηριστεί και «νεότερο μνημείο», στεγάζει εδώ και μισό περίπου χρόνο το καφέ-σνακ μπαρ «Saorsa». Συγκεκριμένα, άνοιξε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, αλλά στο κοινό συστήθηκε επίσημα τον Οκτώβριο του 2017.

Το όνομά του προφέρεται «σέρσα» και σημαίνει ελευθερία στα κέλτικα. Οι ιδιοκτήτες του ήθελαν το όνομα να συνδέεται με την ιστορία και ενώ ήταν πολύ προβληματισμένοι στο πώς θα το ονομάσουν κατέληξαν στο «Saorsa».

_ckk1497

(Πηγή εικόνας: www.athensvoice.gr )

Η ενέργεια που εκπέμπει είναι θετική κι αυτό οφείλεται τόσο στη ζεστή ατμόσφαιρα που έχει το ίδιο το μαγαζί ως χώρος, όσο και στη φιλική εξυπηρέτηση του προσωπικού, το οποίο είναι πάντα πρόθυμο να σε βοηθήσει. Πέρα από αυτό, το πλήρως ανακαινισμένο αθηναϊκό σπίτι, του οποίου τη θέση έχει «καταλάβει» το all day cafe bar, προσδίδει φρέσκο αέρα στη γειτονιά του Κεραμεικού λόγω και της μεγάλης εσωτερικής του αυλής, η οποία είναι πραγματικά πανέμορφη. Εκεί μπορείς να ξοδέψεις ατελείωτες ώρες πίνοντας καφέ και συζητώντας με την παρέα σου, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα το «γυρίσεις» σε ποτό, ακούγοντας διάφορα είδη μουσικής, όπως soul, jazz και funk. Το μαγαζί συχνά φιλοξενεί και διάφορους djs και οργανώνει events για τους πιο «κουλτουριάρηδες».

Αν λοιπόν, δεν έχει τύχει να βγείτε για καφέ ή ποτό στον Κεραμεικό, ένα είναι το σίγουρο μέρος που πρέπει να γνωρίσετε κι αυτό είναι το «Saorsa».

Εσύ ακόμα να το επισκεφθείς;

Γιατράκου 2

2105235960

 Saorsa Athens

 Saorsa  

Πηγή Κεντρικής Εικόνας: www.facebook.com 

 

Νεφέλη Λιάτσου

About Νεφέλη Λιάτσου

Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σοβαρή όσο πρέπει, εκεί που πρέπει και εξίσου τρελή!!! Αγαπημένη συνήθεια το μαγείρεμα (και φυσικά το να καταβροχθίζω το φαγητό που υπάρχει στην κουζίνα!). Ιδιαίτερη αδυναμία στις ταινίες με κολλητές, ειδικά όταν συνοδεύονται από σουβλάκια και κάτι γλυκό για επιδόρπιο! Λατρεύω τα ψώνια, τη μουσική, τους ατελείωτους καφέδες στις γειτονιές της Αθήνας και τα ταξίδια! Όνειρό μου να επισκεφθώ όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης). Motto: Να τολμάς και να διεκδικείς αυτό που θες…