Η Πράγα είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έμειναν σχετικά άθικτες κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Πολέμων. Αυτό τη βοήθησε να διατηρήσει τα παλαιά της κτήρια και να μοιάζει σήμερα ως πόλη από μια άλλη εποχή.  Από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, γι’ αυτό κιόλας μάλιστα αποκαλείται πολλές φορές «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων». Must προορισμός για τους λάτρεις της μπύρας, καθώς η μπύρα για τους Τσέχους είναι κάτι σαν εθνικός θησαυρός. Οι Τσέχοι πίνουν περισσότερη μπύρα από κάθε άλλο έθνος στον κόσμο, περίπου 157 λίτρα κάθε χρόνο. Μάλιστα, συνηθίζουν να την αποκαλούν “υγρό ψωμί”. Ας μην ξεχνάμε ότι η Pilsner παρασκευάστηκε στην Τσεχία!

Βέβαια, κάτι που μπορεί να κάνει αρνητική εντύπωση είναι το χάος που επικρατεί στους δρόμους με το τραμ. Λέγεται ότι κάθε μήνα πεθαίνουν περίπου 22 άνθρωποι από αυτό. Οπότε προσοχή!

Ας δούμε παρακάτω μερικά από τα πιο βασικά αξιοθέατα μέσα από φωτογραφίες.

DSC_0265

Η γέφυρα του Καρόλου

DSC_0186

Μνημείο για τον Κάφκα

DSC_0110

Πλατεία της Παλαιάς Πόλης

DSC_0108

Η Εκκλησία της Παναγίας του Τυν

DSC_0176

Rudolfinum

DSC_0208

Η όψη της περιοχής Μάλα Στράνα, που κυριολεκτικά σημαίνει “Μικρό μέρος”

DSC_0221

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο βάθος

DSC_0226

Τοίχος του Λένον

DSC_0261

DSC_0240

Η θέα από το Κάστρο της Πράγας

DSC_0255

Καθεδρικός Ναός Αγίου Βίτου

DSC_0278

Το σπίτι που χορεύει

Πηγή εικόνων: Προσωπικό αρχείο

Δέσποινα Τσίρου

About Δέσποινα Τσίρου

Αν και παιδί των νοτίων, γνωρίζει το κέντρο της Αθήνας σπιθαμή προς σπιθαμή. Θέλει να ακολουθήσει καριέρα ως πολεμική ανταποκρίτρια, ενώ παράλληλα λατρεύει τη φωτογραφία. Αγαπάει όσο τίποτα τα ταξίδια, τις τέχνες και τα βιβλία. Δε θα μπορούσε ποτέ να κάθεται και να μην κάνει τίποτα, γι ' αυτό θέλει πάντα να καταπιάνεται με κάτι καινούριο. Πάντοτε αισιόδοξη, πιστεύει πως μέρα χωρίς χαμόγελο, είναι χαμένη μέρα!