Πολυαγαπημένε μου αναγνώστη, γνωρίζω πως το πιθανότερο είναι να βρίσκεσαι σε μια παραλία, απολαμβάνοντας τον καυτό ήλιο και τη δροσερή θάλασσα και καλά κάνεις. Εγώ προσωπικά ακόμη κλαίω τη μοίρα μου τελείωσε το τρίτο Athens Street Food Festival και τώρα πρέπει να περιμένω ξανά έναν ολόκληρο χρόνο για το επόμενο. Μπορεί λοιπόν, το φεστιβάλ να έριξε αυλαία, αλλά εγώ οφείλω να συνεχίσω την αποστολή μου και να σου δώσω τα φώτα μου για αγαπημένα pop up stores που συνάντησα εκεί!

Στο πρώτο μέρος της στήλης #PopUpFavorites σου συνέστησα τους ανυπέρβλητους Guerilla Chef. Τη σκυτάλη τώρα αρπάζει ένα μαγαζί έκπληξη και δεν είναι άλλο από το «Τάκος». Πρόκειται για μια ιδέα των Los Loros και Poke Hawaiian Sushi που στήθηκε αποκλειστικά για το φετινό Athens Street Food Festival. Τα παιδιά αποφάσισαν να γνωρίσουν στους λάτρεις του φαγητού και ειδικότερα του street food, το απόλυτο μεξικάνικο σουβλάκι με λίγο άρωμα Ελλάδας. Όσοι πήγατε στο φεστιβάλ και δε δοκιμάσατε το συγκεκριμένο πιάτο, είναι σαν να μην πήγατε ποτέ σας!

IMG_6904

Όχι δεν πρόκειται για καμία υπερβολή! Αποχωρίζεσαι τον τίτλο του καλοφαγά εάν τόλμησες να φύγεις από το φεστιβάλ φέτος, χωρίς να δοκιμάσεις τα περιβόητα tacos και συγκεκριμένα ένα πλούσιο «μεξικάνικο πιτόγυρο al pastor».

ezgif.com-video-to-gif

Μικρά, μαλακά, λεπτά πιτάκια γεμισμένα με  χειροποίητο μαριναρισμένο για πολλές ώρες γύρο χοιρινό, κρεμμύδι, πίκλα, ανανά, lime, «ντυμένα» με σάλτσες της αρεσκείας σας όπως οι pico de gallo, salsa verde, salsa de ajo ή adobo.

ezgif.com-video-to-gif (1)

Γιατί να φας εκεί: Ήταν μικρό και ιδανικό για να ξεκινήσεις με αυτό, αφού είχε μια εξαιρετικά φιλική τιμή. Αν με ρωτάς ήταν το απόλυτο street food του φετινού φεστιβάλ. Ήταν πεντανόστιμο, διαφορετικό από τα συνηθισμένα street food που τρώνε οι Αθηναίοι, αφού συνδύαζε το γύρο, την παραδοσιακή λατρεία των Ελλήνων με τη μεξικάνικη κουλτούρα σε μια διαφορετική εκδοχή. Ο απόλυτος εκρηκτικός συνδυασμός ήταν βέβαια το tacos μαζί με τα plantains που σέρβιρε το Guerilla Chef, για το οποίο μιλήσαμε και στο πρώτο μέρος της στήλης.

Εάν το πάρει το μάτι σας στο επόμενο Athens Street Food Festival, θυμηθείτε τα λόγια μου και φάτε εκεί!

Είναι σίγουρο πως θα σας φύγει «Ο Τάκος»!

Πηγή Κεντρικής Εικόνας/Gifs: Προσωπικό Αρχείο και Τάσος Κοσμίδης

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".