Είστε μια παρέα που θέλετε να πάτε διακοπές. Οι μισοί θέλουν θάλασσα, οι άλλοι μισοί θέλουν βουνό κι οι υπόλοιποι είναι στον κόσμο τους. Οι άλλοι θέλουν ξενοδοχείο με πισίνες και κρεβατάρες και τα σχετικά κι οι άλλοι είναι πιο εναλλακτικά τυπάκια και θέλουν να είναι κοντά στη φύση γι’ αυτό και προτιμούν το camping. Μη μου αγχώνεσαι. Σου έχω τη λύση. Η νέα εναλλακτική πρόταση διακοπών είναι εδώ και στην παρουσιάζω ευθύς αμέσως. Μιλάω για το Glamping που ήρθε να σου δώσει μια άλλη οπτική στις διακοπές σου!

Mendocino-1500x750

Πηγή Εικόνας: eventbrite.com

Η ιδέα έχει ξεκινήσει από το εξωτερικό και συγκεκριμένα την Αγγλία. Δεν άργησε, όμως, να επεκταθεί και σε άλλες χώρες κι εν συνεχεία και στην Ελλάδα. Εν ολίγοις, το Glamping είναι ένας χώρος που είναι στημένες οι τέντες του camping που γνωρίζουμε όλοι, όμως υπάρχουν μέσα οι ανέσεις που μπορείς να βρεις σ’ ένα ξενοδοχείο, δηλαδή κρεβάτι, τραπεζάκι, μέχρι και πολυέλαιο. Κάθε τέντα έχει απ’ έξω το δικό της μικρό σαλόνι που μπορούν οι ενοικιαστές να χαλαρώσουν αμέτρητες ώρες. Επίσης, κοντά σε όλες τις τέντες υπάρχει ο ειδικά σχεδιασμένος χώρος με τουαλέτες και parking. Ορισμένοι χώροι, μάλιστα, επιτρέπουν και τους τετράποδους φίλους μας.

gjyt

Πηγή Εικόνας: lifo.gr

Το Glamping έχει εξαπλωθεί σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Κρήτη, η Μήλος, η Λαμία, η Καλαμάτα, η Κεντρική Μακεδονία και η Σαντορίνη. Οι τιμές τους είναι αρκετά προσιτές με τη δυνατότητα διαμονής παραπάνω καιρό απ’ όσο θα καθόσουν σ’ ένα ξενοδοχείο. Μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις σ’ αυτά, εκτός από το γεγονός ότι βρίσκεσαι μια ανάσα από τη θάλασσα, είναι διάφορα αθλήματα, γυμναστήριο, ιδιωτική πισίνα, εξωτερική πισίνα και τζακούζι.

Μία από τις πιο διάσημες εγκαταστάσεις Glamping βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη Φθιώτιδας. Το NISI έχει διάφορων ειδών τέντες για να διαλέξεις την ιδανική για σένα και την παρέα σου ή το ζευγάρι σου. 

giphy

Η καλοκαιρινή περίοδος καταφτάνει κι αν θέλεις να κλείσεις τις διακοπές σου όσο πιο οικονομικά γίνεται, μην το σκέφτεσαι πολύ, τσέκαρε αυτό τον πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο διακοπών και καλά να περάσεις!

 

Πηγή Εικόνας Εξωφύλλου: gocalaveras.com

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!