”Σημασία έχει να δημιουργείς. Να είσαι άνθρωπος με τα όλα σου και να ζεις τη ζωή. Μην περιμένεις τίποτα από κανέναν. Να φτιάχνεις μόνος σου το μέλλον σου και να μην στηρίζεσαι σε κανέναν, παρά μόνο στον εαυτό σου.”

images

Πηγή εικόνας: alifearchitect.wordpress.com

Είμαι παραπάνω από σύμφωνη με τις προτάσεις που παρέθεσα σε σειρά στην από πάνω παράγραφο. Για να δούμε όμως λίγο και τη σημασία και συμβολή ενός άλλου ανθρώπου, αυτού που λέμε ‘’εμπνευστή’’, στη ζωή σου. Πόσο δημιουργικό και θετικό είναι το να έχεις κάποιον που σε εμπνέει, σου δίνει όραμα, αισιοδοξία και κίνητρο να προχωρήσεις στην δική σου ζωή;  Φυσικά η απάντηση δεν είναι μονοδιάστατη, αλλά ως κοινή παραδοχή, θα πάρουμε το ‘’ναι, είναι πολύ σημαντικό’’. Οι διαπροσωπικές σχέσεις και η επικοινωνία που χτίζουμε με έναν συνάνθρωπό μας, πολλές φορές μπορεί να ξεφεύγει από τα όρια του φίλου, συντρόφου ή οποιουδήποτε άλλου προσδιορισμού και να προστεθεί και εκείνο το ουσιαστικό ‘’εμπνευστής’’. Συνήθως, αυτό το άτομο μπαίνει ξαφνικά στην ζωή σου, ξυπνάει τον εαυτό σου ή καλύτερα εγείρει κάθε όνειρο, στόχο και επιθυμία που είχες και μπορεί να υπήρχαν σε καταστολή. Η παρουσία του συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην εξέλιξή σου και είναι σαν να υπήρχε πάντα στην πορεία σου ωσότου τον γνωρίσεις.

Η δημιουργία τέτοιων ανθρώπινων σχέσεων βοηθά στην εξέλιξη και την αισιόδοξη αύρα μας, καθώς η ενέργεια από το ένα άτομο μεταφέρεται στο άλλο. Έτσι, ο εμπνευστής σου, σου δίνει το είδος της ενέργειας που χρειάζεσαι για να λάβεις έμπνευση και ώθηση για την πορεία σου σε αυτό που λέμε ζωή. ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ! Μην εξαρτάσαι. Ο εμπνευστής – φίλος- γνωστός- άνθρωπος, δεν είναι εκεί ούτε για να γίνεις ίδιος με εκείνον, ούτε για να μην μπορείς να εξελιχθείς χωρίς αυτόν. Είναι εκεί γιατί απλά και μόνο ο χαρακτήρας του, η συχνότητά του, συνδέονται με την δική σου και εισπράττεις όλα τα οφέλη που προκύπτουν απ’ την σχέση σας. Μην ξεχνάς ότι άλλο η έμπνευση, άλλο η δική μας βούληση εν τέλει. Τα όνειρα και οι στόχοι μας ανήκουν σε εμάς. Ο εμπνευστής μας απλώς μας τα ξύπνησε και μας τα ανέβασε στην επιφάνεια για να τα κάνουμε πράξη. Να επενδύετε στους ανθρώπους, στις διαπροσωπικές σχέσεις και μην ξεχνάτε… Να δίνετε και εσείς τον καλύτερο σας εαυτό, όχι μόνο στον εμπνευστή, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που έχετε δίπλα σας και αγαπάτε!

Inspiration

 Πηγή εικόνας: menschworks.org

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: unitedway.org

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!