Ένας σκύλος – οδηγός τυφλού, ενός άνθρωπος σε αναπηρικό καροτσάκι, ένα βοήθημα ακοής, ένας άνθρωπος με μπαστούνι κ.τ.λ. , είναι οι προτάσεις της Apple για την προσθήκη 13 νέων emoji στην γλωσσική επικοινωνία του ίντερνετ. Με αφορμή την έλλειψη προσοχής του κόσμου στα άτομα με αναπηρία (βλέπε ανθρώπους που παρκάρουν στις ράμπες αναπήρων), τα μέλη της εταιρίας – Κολοσσού, σκέφτηκαν έναν άλλο τρόπο προσέγγισης αυτού του ευαίσθητου ζητήματος.

Στον πραγματικό κόσμο, οι περισσότεροι από εμάς αφήνουμε έξω απ’ την κουλτούρα μας συνανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιου είδους δυσκολία και πολλές φορές δεν δίνουμε σημασία στις ανάγκες τους, πόσο μάλλον στις ελλείψεις της κοινωνίας όσον αφορά την καλυτέρευση του βίου τους. Γι’ αυτό έρχονται αυτά τα emoji να μας υπενθυμίσουν πόσο σημαντικό είναι να συμπεριλαμβάνουμε στις σκέψεις και τις δράσεις μας, άτομα με ιδιαιτερότητες. Η διαφορετικότητα είναι στοιχείο του πολιτισμού μας και μπορεί να αντιμετωπιστεί με φροντίδα και σεβασμό στον εικονικό κόσμο και ποιος ξέρει, ίσως αυτό βοηθήσει σε περαιτέρω αλλαγή και στον ρεαλιστικό τρισδιάστατο κόσμο.

apple-proposes-new-accessibility0emojis-feature-globalist

Πηγή εικόνας: alphanews.live 

Συγκεκριμένα, η Apple συνεργάστηκε με το American Counsil of the Blind, την Cerebral Palsy Association και την National Association of the Deaf. Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλη, θα αποφασίσει ποια ακριβώς emoji θα προστεθούν και τι θα αναπαριστούν. Στην πρόταση της, η εταιρία τονίζει ότι, «Η τωρινή επιλογή των emojis δίνει μια ευρεία αναπαράσταση ανθρώπων, δραστηριοτήτων, αντικειμένων που έχει νόημα για το ευρύ κοινό, αλλά πολύ λίγα από αυτά μιλούν στις εμπειρίες ζωής των ανθρώπων με αναπηρίες», ενώ καταλήγει στα εξής λόγια: «Πιστεύουμε ότι αυτή η πρόταση είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αναπαράστασης πιο διαφορετικών ατόμων, και πιστεύουμε ότι θα πυροδοτήσει έναν παγκόσμιο διάλογο για την καλύτερη αναπαράσταση ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Το να προστεθούν emojis που είναι εμβλήματα των εμπειριών ζωής των χρηστών βοηθά την προαγωγή μιας κουλτούρας με έμφαση στη διαφορετικότητα, μιας κουλτούρας που ενσωματώνει και τις αναπηρίες.»

Αναμένουμε την απόφαση της συνάντησης και ανυπομονούμε να δούμε τα νέα αυτά εικονίδια στον ιντερνετικό γλωσσικό κώδικα!

Πηγή Κεντρικής Εικόνας: blog.emojipedia.org 

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!