Το κινέζικο είναι μια τις καλύτερες επιλογές για να συνεχίσετε τις ημέρες της νηστείας. Άπειροι συνδυασμοί λαχανικών και θαλασσινών θα συνθέσουν ένα γευστικό, νηστίσιμο και ταυτόχρονα υγιεινό ,πλήρες γεύμα. Πάρτε χαρτί και μολύβι για να ξεκινήσετε να σημειώνετε τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό κινέζικο γρήγορα και εύκολα.

Υλικά για 4 μερίδες

75 γραμ. αράκας

75 γραμ. καλαμπόκι

1 κόκκινη πιπεριά

1 αγγούρι

1 κρεμμύδι

225 γραμ. γαρίδες

250 γραμ. ρύζι

Μαϊντανός

Σόγια σος

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τον αρακά για 5 λεπτά. Αν επιλέξετε κατεψυγμένο καλαμπόκι βράστε το μαζί με τον αρακά για το ίδιο χρονικό διάστημα. Κόψτε το κρεμμύδι, τη πιπεριά, το αγγούρι σε λεπτές λουρίδες. Παράλληλα ξεκινήστε να βράζετε το ρύζι. Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα γουόκ, προσθέστε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το αγγούρι και ανακατέψτε ελαφρά για 3-4 λεπτά. Σε ξεχωριστό τηγάνι σοτάρετε τις γαρίδες για ένα λεπτό σε κάθε πλευρά. Μόλις ετοιμαστεί το ρύζι, ρίξτε το μαζί με τον αρακά, το καλαμπόκι και τις γαρίδες στο τηγάνι με τα λαχανικά. Αλατοπιπερώστε και βάλτε τη σόγια σος. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά και σερβίρετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό.

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή Κεντρικής Εικόνας: https://girlmeetspaleo.wordpress.com 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".