Ποια ήταν η τελευταία φορά που έκανες μια βόλτα στην πόλη; Λογικά πάει καιρός με αυτό το δύσκολο και φορτωμένο πρόγραμμά σου, ε; Κι όμως, προσπάθησε μια φορά αυτήn την εβδομάδα να πάρεις το αμάξι, το μηχανάκι, το ποδήλατο, ή απλά τα πόδια σου και να κάνεις μια διαδρομή. Μια βόλτα στο αγαπημένο σου μέρος, μια βόλτα σε κάποιον μεγάλο δρόμο. Μικρή ή μεγάλη απόσταση, η επιλογή είναι δική σου. Και τότε θα το δεις να συμβαίνει.

DSC5378

Πηγή εικόνας: ap37-athens.com

Θα δεις ν’ αλλάζει αμέσως η διάθεσή σου. Να γεμίζεις με καθαρό αέρα και να αδειάζεις απ’ όλες τις σκέψεις, τις έγνοιες και τα άγχη που έχεις καθημερινά! Μία βόλτα στο κλεινόν άστυ είναι κάτι τόσο απλό και συνάμα τόσο περίπλοκο, καθώς κανείς μας δε βρίσκει χρόνο. Κι όμως, αντί να καθίσεις μπροστά σε έναν καναπέ βλέποντας τηλεόραση ή χαζεύοντας στο ίντερνετ, μπορείς να χαλαρώσεις απλά και μόνο όντας/ούσα έξω απ’ το σπίτι σου. Είναι σημαντικό βέβαια, σε αυτήν τη βόλτα να μην βλέπεις απλώς διάφορα πράγματα και να μην ακούς απλώς την φασαρία. Παρατήρησε! Αυτή είναι η λέξη κλειδί. Παρατήρησε τον κόσμο, από τους απλούς περαστικούς, μέχρι κάποιους που θα σου κινήσουν την περιέργεια. Παρατήρησε τα κτήρια, την φύση, τα αμάξια και τους δρόμους. Πράγματα και καταστάσεις που προσπερνάς στην καθημερινότητά σου και αυτό γιατί θεωρείς δεδομένο το ότι ζεις σε αυτήν την πόλη και μπορείς να τα βλέπεις όλα αυτά συνεχώς.

9627613963621580351

Πηγή εικόνας: pathfinder.gr

Μόλις μπορέσεις να αποσυνδέσεις το μυαλό σου από τη ρουτίνα, να πάρεις τον εαυτό σου μια μεγάλη βόλτα και να σιγοτραγουδάς το αγαπημένο σου τραγούδι στη διαδρομή, θα καταλάβεις ότι η ζωή δεν είναι ρουτίνα. Κάθε μέρα ακόμα και στον ίδιο τόπο, συμβαίνουν χιλιάδες διαφορετικά πράγματα. Αρκεί να παρατηρήσεις. Και έτσι, μετά απ’ αυτή την βόλτα, θα νιώσεις τόσο όμορφα που θα μπορεί η επόμενη και κάθε επόμενη ημέρα να είναι και μια νέα πραγματικότητα που δε θυμίζει σε τίποτα ρουτίνα!

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: ap37-athens.com

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!