Βγαίνεις. Χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν (ιδίως όταν σπουδάζεις σε άλλη πόλη, μακριά από τους γονείς σου). Νιώθεις ελεύθερος και ταυτόχρονα αμήχανος. Από τη μία, ελεύθερος γιατί αρχίζεις και παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου, αποκτάς περισσότερες ευθύνες, γίνεσαι υπεύθυνος. Δεν παίρνεις την άδεια κανενός για να βγεις και να ξενυχτήσεις μέχρι πρωΐας ή να καλέσεις τα φιλαράκια σου και να αράξετε όσο θέλετε σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού θέλετε. Από την άλλη αμήχανος, γιατί ανοίγει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή σου το οποίο θα κρίνει το μέλλον σου. Και έρχεται η στιγμή που γνωρίζεις νέους ανθρώπους, κάνεις νέες παρέες που είτε θα κρατήσουν είτε όχι. Δεν αποχωρίζεσαι όμως τους παιδικούς σου φίλους, τους κολλητούς σου. Είτε είστε στην ίδια πόλη είτε όχι, δεν τους ξεχνάς ποτέ.

pascal-2

Μπορεί οι προτεραιότητες σου να αλλάζουν μέρα με τη μέρα, οι υποχρεώσεις να πληθαίνουν, αλλά η σχέση σας αντέχει στο χρόνο. Εκείνοι θα είναι πάντα εκεί για σένα, όπως κι εσύ γι αυτούς. Κι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ! Γιατί δεν θα βρεις  άλλους που να σε ξέρουν καλύτερα από αυτούς. Γιατί δεν θα βρεις κανέναν άλλον που να σε νιώθει τόσο πολύ και να νοιάζεται περισσότερο (μετά τους γονείς σου φυσικά) για σένα. Γιατί δεν θα βρεις κανέναν που να είναι σαν τον κολλητό ή την κολλητή σου! Γιατί τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή σου τα έχεις ζήσει μαζί τους. Έχετε βρει λύση μαζί σε άπειρα προβλήματα. Έχετε περάσει πολλά και θα περάσετε ακόμα περισσότερα. Όμορφες αλλά και άσχημες στιγμές.  

Οι συμφοιτητές τώρα είναι μια άλλη κατάσταση. Έχετε έρθει απίστευτα κοντά γιατί (με το πρόγραμμα που σου έχουν φτιάξει στο πανεπιστήμιο) τους βλέπεις περισσότερο, όχι μόνο από τους κολλητούς σου, αλλά και από τους ίδιους σου τους γονείς. Συνεργάζεστε για διαφόρων ειδών εργασίες και υποχρεώσεις, έχετε πολύ καλές σχέσεις, με άλλους ταιριάζεις περισσότερο με άλλους λιγότερο. Είναι όμως κάτι το σταθερό ή κάτι το εφήμερο οι φιλίες αυτές; Άλλοι είναι από την ίδια πόλη με εσένα (και κατ’ επέκταση από αυτή στην οποία σπουδάζετε), άλλοι όμως όχι. Πόσο συχνά θα επικοινωνείτε και πόσο συχνά θα βρίσκεστε πια; Είναι αρκετά δύσκολο να κρατήσει αυτή η παρέα και να παραμείνει δεμένη, όχι βέβαια και ανέφικτο. Σε καμία περίπτωση, όμως, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να σταθούν τόσο έντονα δίπλα σου όσο οι αδελφικοί σου φίλοι …  

26630251_shutterstock_283656011.limghandler

Πηγή: vita.gr

Όσο κοντά, λοιπόν, και να είσαι με τους συμφοιτητές σου ή με τους μελλοντικούς «συναδέλφους» σου, όσο καλή παρέα και να κάνετε, κανείς δεν θα καταφέρει να αντικαταστήσει αυτούς τους ανθρώπους που έχετε μεγαλώσει μαζί και που κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά και την ζωή σου. Βέβαια, υπάρχουν πάντοτε και οι εξαιρέσεις. Υπάρχουν και μερικοί άνθρωποι που ενώ τους γνωρίζεις στα φοιτητικά σου χρόνια στέκονται δίπλα σου σαν να γνωρίζεστε από μικρά παιδιά! Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι όσο μεγαλώνουμε, ωριμάζουμε και κάνουμε πιο κατασταλαγμένες επιλογές. Όπως και να χει, οι φίλοι είναι τα αδέρφια που επιλέγουμε!

 

 

Πηγή εξωφύλλου: huffingtonpost.com

Νεφέλη Λιάτσου

About Νεφέλη Λιάτσου

Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σοβαρή όσο πρέπει, εκεί που πρέπει και εξίσου τρελή!!! Αγαπημένη συνήθεια το μαγείρεμα (και φυσικά το να καταβροχθίζω το φαγητό που υπάρχει στην κουζίνα!). Ιδιαίτερη αδυναμία στις ταινίες με κολλητές, ειδικά όταν συνοδεύονται από σουβλάκια και κάτι γλυκό για επιδόρπιο! Λατρεύω τα ψώνια, τη μουσική, τους ατελείωτους καφέδες στις γειτονιές της Αθήνας και τα ταξίδια! Όνειρό μου να επισκεφθώ όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης). Motto: Να τολμάς και να διεκδικείς αυτό που θες…