Στις 13 του περασμένου Νοέμβρη η Amazon ανακοίνωσε ότι κατέχει πλέον τα δικαιώματα για να παρουσιάσει στη μικρή οθόνη ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα concept στην ιστορία του κινηματογράφου, που δεν είναι άλλο από τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών. Μια συμφωνία που ανάγκασε την Amazon να βγάλει από τα ταμεία της 250 εκατομμύρια δολάρια, ποσό ρεκόρ για την αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

7a4a42b179d2649f-600x400

Πηγή: whatculture.com

Όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας «Η τηλεοπτική σειρά θα ασχοληθεί με διαφορετικά πράγματα, δίνοντας έμφαση σε ιστορίες βασισμένες στα πρωτότυπα έργα του Τόλκιν, που δεν έχουν εξερευνηθεί στο παρελθόν». Επίσης θα περιλαμβάνει ιστορίες εν είδει prequel της «Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού» (του πρώτου έργου της τριλογίας). Το σόου θα έχει και πολλά στοιχεία από το «Hobbit», αφού η ιστορία περιέχει πολλούς χαρακτήρες που επανεμφανίζονται στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης και την επιλογή ενός spin-off, που όπως εικάζουν οι θαυμαστές θα μπορούσε να περιέχει ιστορίες από το «Silmarillion» – μια συλλογή παραμυθιών για τα χρόνια πριν του «Hobbit» και του «Lord of the Rings». Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα κάνει πρεμιέρα η σειρά ούτε ποιοι θα πρωταγωνιστούν.

Αν μη τι άλλο η Amazon πυροδότησε μια βόμβα που αναμένεται να αλλάξει το παγκόσμιο τηλεοπτικό τοπίο μια για πάντα. Με το Game of Thrones του HBO να μετράει μήνες πριν το μεγάλο φινάλε (είμαστε εν αναμονή της τελευταίας σεζόν), το Lord Of The Rings ουσιαστικά έρχεται για να παίξει χωρίς αντίπαλο. Οι λόγοι; Ευνόητοι. Τόσο το Lord Of The Rings όσο και το Hobbit είναι δοκιμασμένα concepts που έχουν γράψει κυριολεκτικά ιστορία. Είναι ευνόητο λοιπόν, ότι η πολύ αναμενόμενη σειρά έχει ένα σαφές προβάδισμα, καθώς έχει έτοιμο κοινό και μάλιστα πολύ μεγάλο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η παραγωγή θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, καθώς η Amazon δεν θέλει σε καμία περίπτωση να κάνει εκπτώσεις σχετικά με τα εφέ και το casting. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν επιλεχθεί δοκιμασμένοι συνεργάτες με εμπειρία και μια συνταγή επιτυχίας στις έξι ταινίες που έχουν προηγηθεί. Το ζήτημα που προκύπτει είναι, το αν θα καταφέρουν οι υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες παραγωγής να ανταγωνιστούν το φαινόμενο αυτό.

7a4a42b179d2649f-600x400

Πηγή: maxim.com

Αυτή τη στιγμή κακά τα ψέματα δεν υπάρχει σειρά πλην του GOT, που να μπορεί να ανταγωνιστεί το νέο γίγαντα της Amazon. Αυτό αναγκάζει τις υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες να δημιουργήσουν ακριβές παραγωγές με νέα ανατρεπτικά concepts (ποιος θα έλεγε όχι σε μια μεταφορά του Harry Potter στη μικρή οθόνη μια ιδέα λέμε απλά HBO) ή ακόμα και την αναγέννηση σειρών φαινομένων που έχουν ρίξει αυλαία (υπάρχει συζήτηση για επανέναρξη του Lost με μια διαφορετική ιστορία, που προηγείται από αυτήν που έχουμε δει ήδη). Ο μόνος κερδισμένος αυτής της νέας εποχής είναι σίγουρα ο θεατής. Ο χρόνος θα δείξει, εάν θα καταφέρουν οι υπόλοιποι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, που επιτάσσει το Lord of the Rings!

Πηγή εξωφύλλου: gadgets.ndtv.com

statler

About statler

Φοιτητής παλαιάς σχολής, μεταφορικά και κυριολεκτικά, καθώς η σχολή έχει αλλάξει τρία ονόματα και εννιά προγράμματα σπουδών από τότε που εισήχθη. Ο ελεύθερος χρόνος του μοιράζεται ανάμεσα σε βόλτες, φίλους, βόλτες με φίλους, ποδόσφαιρο και κυρίως αμερικάνικες σειρές χωρίς φίλους, γιατί μιλάνε πολύ. Όνειρό του ένα ταξίδι στο Θιβέτ για να εξισορροπήσει τα τσάκρα του και αν διαβάσεις άρθρο του, θα καταλάβεις γιατί πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει.