Ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του χτίζει φιλίες, ερωτεύεται, αγαπάει και αναπτύσσει κάθε είδους διαπροσωπική σχέση με άλλους ανθρώπους. Σχέσεις αληθινές που κρατάνε στο χρόνο, άλλες ψεύτικες και ευκαιριακές, άλλες που κρατούν απλά όσο ένα βράδυ. Όλες τους όμως, για όσο και αν διαρκέσουν, έχουν ένα κοινό στοιχείο, αυτό της ανταλλαγής. Για να υπάρξει μια διαπροσωπική σχέση ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας, οφείλεις να δώσεις αλλά και να δεχθείς ”πράγματα” από την απέναντι πλευρά. Συναισθήματα, αγάπη, φιλία, πίστη, εμπιστοσύνη είναι μερικά από αυτά που μπορεί να χαρίσει απλόχερα ένας άνθρωπος, μα δεν είναι τα μόνα. Βλέπεις, ο άνθρωπος είναι περίεργο ον και συγκεκριμένα είναι ένα ον που μπορεί να σου δώσει από τα μεγαλύτερα δώρα μέχρι τα μεγαλύτερα σκουπίδια. Απωθημένα, ανασφάλειες, ψυχολογικά προβλήματα είναι μερικά από αυτά που κουβαλάμε όλοι μας λίγο πολύ πάνω μας και μπορούμε να τα κεράσουμε στον άλλον, χρίζοντας τον έτσι αυτομάτως Σκουπιδιάρικο.

heart-in-trash copy

Πηγή εικόνας: claudeelkhal.gr

Όλοι κάποια στιγμή έχουν υπάρξει σκουπιδιάρικα σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, ακόμα και αν δεν το έχουν καταλάβει, είτε από άγνοια, είτε από προσωπική επιλογή. Ποιος δεν έχει υπάρξει σε μια σχέση που ο άλλος βγάζει πάνω του όλα τα αρνητικά του συναισθήματα; Από τα νεύρα μας που τα ξεσπάμε σε λάθος ανθρώπους, μέχρι φοβίες και απωθημένα που ο άλλος καταπίνει με τεράστια ευχαρίστηση γιατί θέλει το καλό μας. Το να έχεις υπάρξει σκουπιδιάρικο δεν είναι κακό, γιατί υποδηλώνει ότι αγαπάς αυτόν που έχεις απέναντί σου, ακόμα και αν κάποιες στιγμές κάνεις υπομονή και δείχνεις ανοχή σε πράγματα και καταστάσεις που υπό άλλες συνθήκες δε θα ανεχόσουν. Το να συμπεριφέρεσαι όμως στους άλλους σαν σκουπιδιάρικα είναι κακό. Αφενός γιατί θα χάσεις ανθρώπους που θέλουν να είσαι καλά και αφετέρου γιατί όταν αφήνεις τα σκουπίδια να ζουν μέσα σου, αρχίζεις κάποια στιγμή να λειτουργείς και να πράττεις σαν αυτά.

242066

Πιάσε λοιπόν ένα ένα τα σκουπίδια που κρύβεις μέσα σου, άνοιξέ τα και δες τι μπορείς να κρατήσεις από αυτά. Έτσι και αλλιώς, πάντα υπάρχουν χρήσιμα πράγματα εκεί. Μαθήματα, εμπειρίες, παθήματα, όλα αυτά να τα κρατήσεις μόνο και μόνο για να σου θυμίζουν την όψη τους και να μην τα αφήσεις να μπουν μέσα σου ξανά. Τα υπόλοιπα είναι κατεστραμμένα και τοξικά, δεν σου χρειάζονται, γι’ αυτό πέταξέ τα.

DIVr2IpVYAAW8T5

Αν κάποια στιγμή στη ζωή σου έχρισες και εσύ κάποιον ως σκουπιδιάρικο, προσπάθησε να τον φέρεις πίσω αυτή τη φορά ως ίσο προς ίσο, κι αν είσαι τυχερός/ή και νιώθει πράγματα για σένα θα γυρίσει, αν πάλι όχι, ζήτα του απλώς μια συγγνώμη, σίγουρα του αξίζει. Αν ανήκεις την απέναντι πλευρά και υπάρξει κάποια στιγμή που θα σε χρίσει κάποιος σκουπιδιάρικο, τότε μόνο μια συμβουλή σου δίνω. Γίνε το καλύτερο Σκουπιδιάρικο που υπήρξε ποτέ…

Emotional-Health-With-Type-2-Diabetes-How-to-Overcome-Jealousy-and-Envy-1440x810

Πηγή εικόνας: everydayhealth.com

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: heyokyay.com

statler

About statler

Φοιτητής παλαιάς σχολής, μεταφορικά και κυριολεκτικά, καθώς η σχολή έχει αλλάξει τρία ονόματα και εννιά προγράμματα σπουδών από τότε που εισήχθη. Ο ελεύθερος χρόνος του μοιράζεται ανάμεσα σε βόλτες, φίλους, βόλτες με φίλους, ποδόσφαιρο και κυρίως αμερικάνικες σειρές χωρίς φίλους, γιατί μιλάνε πολύ. Όνειρό του ένα ταξίδι στο Θιβέτ για να εξισορροπήσει τα τσάκρα του και αν διαβάσεις άρθρο του, θα καταλάβεις γιατί πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει.