CD COVER (1)

Λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του δίσκου της στον Σταυρό του Νότου, η Κωνσταντίνα Χριστοπούλου, έχοντας ήδη ξεκινήσει την πορεία της στη μουσική, μιλάει στο Cosmogony για τις σκέψεις της το επικείμενο live!

-Κωνσταντίνα Ροϊδοπούλου: Πες μας λίγα λόγια για το άλμπουμ σου.

-Κωνσταντίνα Χριστοπούλου: Είναι το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφόρησε μετά από πολλά χρόνια σκέψης. Έχει τίτλο “όλα ξεκινάνε τώρα”. Περιλαμβάνει 8 κομμάτια, τη μουσική και τους στίχους των οποίων έχω γράψει εγώ. Είναι ελληνικά, αγγλικά και υπάρχει και ένα γαλλικό. Κάποια από αυτά υπήρχαν πολλά χρόνια στο συρτάρι που λέμε. Έχουν ερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο, ενώ σε μερικά έχω αποτυπώσει το πώς βλέπω εγώ ορισμένες καταστάσεις στην κοινωνία. Θέλω να προβάλλω την ελπίδα για κάθε τι και κυρίως το να μην παρατάς ποτέ αυτό που θες να κάνεις!

-Κ.Ρ: Υπάρχει κάποιο που να ξεχωρίζεις;

-Κ.Χ: Μπορώ να πω ότι λίγο περισσότερο ξεχωρίζω το ‘’Είσαι Μακριά’’, το 5ο κομμάτι του δίσκου και ήταν και ο λόγος που το έγραψα και στα αγγλικά. Συγκεκριμένα είναι το πρώτο κομμάτι που έγραψα ποτέ και ήμουν περίπου στο λύκειο. Οπότε καταλαβαίνεις ότι έχει λίγο παραπάνω συναισθηματική αξία για εμένα.

-Κ.Ρ: Πώς είναι να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα στη μουσική βιομηχανία του σήμερα;

-Κ.Χ: Είναι πολύ δύσκολο για πολλούς λόγους και κυρίως οικονομικούς, καθώς η μουσική βιομηχανία στη χώρα μας δεν είναι και στην καλύτερή της φάση. Γενικά βέβαια, τα πράγματα στον καλλιτεχνικό χώρο έχουν δυσκολέψει πολύ. Δε μετράει μόνο το ταλέντο πια. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι αν έχεις πείσμα, θέληση και υπομονή, όλα γίνονται. Σίγουρα πρέπει να το αγαπάς πολύ, να δώσεις χρόνο και να μην απογοητεύεσαι. Όταν πιστεύεις αυτό που κάνεις, τότε και ο άλλος θα πιστέψει σε εσένα.

-Κ.Ρ: Πες μας λίγα λόγια για την παρουσίαση. Τι θα ακούσουμε;

-Κ.Χ: Αυτό ήταν για εμένα ένα πολύ μεγάλο βήμα. Είμαι φαν του Σταυρού του Νότου εδώ και πολλά χρόνια. Είναι τιμή μου. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία ν’ ακούσει πρώτη φορά τα δικά μου κομμάτια live. Αυτό είναι κάτι που με ενθουσιάζει, αλλά και με αγχώνει λίγο. Θα έχουμε εκτός από τα δικά μου κομμάτια και διασκευές από pop rock, ελληνικό και ξένο, όπως και κάποια ηλεκτρονικά διασκευασμένα κομμάτια. Θα είναι ένα αρκετά δυναμικό live.

11866207_10153531967941798_8826815848787276386_n

-Κ.Ρ: Τι περιμένεις από αυτήν τη βραδιά;

-Κ.Χ: Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος θα περάσει καλά, ότι θα δεχτεί αυτό που κάνουμε, γιατί όσο να’ ναι, είναι διαφορετικό να παίζεις διασκευές και διαφορετικό να βγαίνεις μπροστά και να υποστηρίζεις τα δικά σου κομμάτια. Κυρίως θα ήθελα να είναι μια βραδιά με πολύ ωραία ενέργεια και οι άνθρωποι να πάρουν μέσα απ’ τα τραγούδια μου ελπίδα. Καθημερινά βλέπω κόσμο που δεν είναι στα καλύτερά του ψυχολογικά, όποτε είναι καλό να υπάρχει μια διέξοδος απ’ τα προβλήματα της καθημερινότητας. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή λοιπόν για εμένα, είναι να περνάει ο κόσμος καλά με αυτό που του προσφέρεις.

-Κ.Ρ: Ποια είναι τα δικά σου συναισθήματα για το live;

-Κ.Χ: Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Έχω άγχος και πολύ ενθουσιασμό. Ανυπομονώ γιατί είναι κάτι που το φανταζόμουν πολλά χρόνια. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

-Κ.Ρ: Ποιες είναι οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας καλλιτέχνης που ξεκινάει τα δικά του βήματα στο μουσικό χώρο;

-Κ.Χ: Είναι πολλές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει κανείς. Από το να βρεις έναν άνθρωπο να μπορείς να συνεργαστείς μαζί του στο studio, μέχρι το να βρεις μουσικούς που να ταιριάζει η ιδεολογία και τα θέλω τους με εσένα, ώστε να μπορείς να συνεργαστείς άρτια. Επίσης πρέπει να έχεις το κουράγιο να περάσεις πολλές ώρες δουλειάς και ξενύχτι στο studio, να θυσιάσεις πράγματα που κάνουν οι γύρω σου (βόλτες, κ.λ.π). Βέβαια, προσωπικά αν δεν κάνω πράγματα για την δουλειά μου, νιώθω ότι κάτι λείπει. Η μουσική απαιτεί πολλές θυσίες. Όμως μαθαίνεις διαρκώς και εξελίσσεσαι. Το μυστικό για να πετύχεις, είναι να είσαι ο εαυτός σου.

Η Κωνσταντίνα θα παρουσιάσει το άλμπουμ της σε ένα μοναδικό live στον Σταυρό του Νότου, την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, στις 21:30. Τα μέλη της Μπάντας της είναι: Τύμπανα: Μιχάλης Κουτέλης, Πλήκτρα: Δημήτρης Καζάνης, Κιθάρα: Δημήτρης Ράδης, Ηχοληψία: Στέλιος Δαρουκάκης.

 

Ευχαριστούμε πολύ!

*Το άλμπουμ “Όλα ξεκινάνε τώρα” κυκλοφορεί ψηφιακά από τη Yellownote, σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα και στο κανάλι της Κωνσταντίνας στο YouTube.

 

Πηγή εικόνων: Κωνσταντίνα Χριστοπούλου

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!