H εταιρεία εικαστικών συμβούλων ART EXPERTISE Α.Ε., μέσα στο πλαίσιο της παρουσίασης καλλιτεχνών και παράλληλα με την έκθεση των έργων Greek Sale / BONHAMS,  φιλοξενεί την έκθεση του Μανώλη Αναστασάκου.

Ενός καλλιτέχνη με όραμα και δύναμη, που το ιδίωμα της εικαστικής του φύσης αποτυπώνεται έντονα στη δουλειά του.

Στην έκθεση “Pro Mytheus” παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα από τη σειρά “Personhood” και τη σειρά “Μύθος”.

H σειρά “Personhood” έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές σε εκθέσεις σε Ευρώπη και Αμερική.

Ξεκινώντας από το 2010 μέχρι και σήμερα, παρουσιάζονται τα πιο χαρακτηριστικά έργα, τα οποία συμβολίζουν έναν κόσμο γεμάτο με όνειρα, παιδικές μνήμες και pop στοιχεία μέσα σε ένα έντονα κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον.

mrs hope & dreams

Στη σειρά “Μύθος”, ο καλλιτέχνης καταφέρνει να ενώσει δύο διαμετρικά αντίθετα στοιχεία στην ιστορία της τέχνης. Τον μινιμαλισμό και την αφαίρεση, με το ζωγραφικό μπαρόκ.

Πρωτογενείς μύθοι πριμιτιβιστικού περιεχομένου με ρίζες που χάνονται στους ανθρώπινους πολιτισμούς.

Η έκθεση “Pro Mytheus” θα ταξιδέψει τον θεατή από παιδικές μνήμες μέχρι μελλοντικά οράματα.

Ο Μανώλης Αναστασάκος για την έκθεση

Συχνά επιβεβαιώνουμε με βιασύνη τη γνώση μας σε ένα θέμα την στιγμή που αναφερόμαστε σε αυτό. Η αλήθεια όμως, βρίσκεται στην απόσταση που έχουμε από το εκάστοτε θέμα και τη γνώση που έχουμε αποκομίσει καθώς το προσεγγίσαμε στο παρελθόν. Η ουσιαστική γνώση και επίγνωση επί του εκάστοτε θέματος, κερδίζεται πάντα μέσω της συγκέντρωσης και της κριτικής σκέψης, σε μια απόσταση από το θέμα, που μας επιτρέπει να έχουμε μια ξεκάθαρη, ευδιάκριτη και εύγλωττη εικόνα.

Επέλεξα το θέμα των Μύθων γιατί από τη φύση τους οι αρχέγονες ιστορίες αυτές αποκαλύπτονται σιγά σιγά στον θεατή-δέκτη και έχουν πολυεπίπεδη ανάγνωση. Ξεδιπλώνονται σιγά σιγά όσο τους ερευνάς και η κατανόησή σου σε σχέση με αυτούς είναι συνυφασμένη με τον χρόνο και την συγκέντρωσή σου.

Cosmos Catalogue All.cdr

Μέσω της απόστασης και της συγκέντρωσης λοιπόν, της ανάλυσης και της κριτικής σκέψης του εκάστοτε ενδιαφερόμενου το έργο αποκαλύπτει τις κρυφές πτυχές του και εμφανίζει την πραγματική του φύση. Η οποία εν τέλει αντανακλά την φύση του ίδιου του θεατή.

Αρχέγονοι Μύθοι λοιπόν ιδωμένοι στο σήμερα, σε μια εποχή που δεν έχει ήρωες και σίγουρα δεν έχει Μύθους ανάλογους με αυτούς που μας προίκισε η ανθρωπότητα. Έργα που φαντάζουν αφαιρετικά και λιτά από την απόσταση του θεατή σε αυτά, αλλά καταλήγουν σε έναν έντονο πλουραλισμό. Έργα που φαντάζουν ευχάριστα στα μάτια του αμύητου αλλά συνέχουν μέσα τους το μένος, τη ματαιοδοξία, την αγάπη, τον έρωτα και τη φιλοδοξία της ανθρώπινης φύσης. Η σειρά Μύθος διαχειρίζεται με εικαστικούς όρους τις ιστορίες της ανθρώπινης φύσης που μας έπλασαν σε αυτό που είμαστε σήμερα και συνάμα, καταφέρνει να θυμίσει μέσα από την αισθητική πρόταση που συνέχεται σε αυτούς την ανθρώπινη δημιουργικότητα.

The Image GalleryΑμαλίας 36 Αθήνα

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 08:00 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου

11:00 π.μ. – 08:00 μ.μ.

 2103636404

m-anastasakos.com

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".