Σύνταγμα, ώρα 9:30 το πρωί. Φτάνοντας στη στάση του μετρό και ανεβαίνοντας προς την έξοδο της πλατείας, παρατήρησα ότι σχεδόν όλοι όσοι αποβιβάστηκαν από τα βαγόνια ήταν κατάλληλα ντυμένοι και προετοιμασμένοι για το 9o Race For The Cure. Περπατώντας προς το Ζάππειο, κινήθηκα προς το σημείο εκκίνησης. Παίρνοντας θέση και ούσα απολύτως έτοιμη να δώσω όλη μου την ενέργεια σε αυτόν τον συμβολικό αγώνα δρόμου ενάντια στον καρκίνο του μαστού, κοίταξα γύρω μου. Αυτό που είδα, ήταν χιλιάδες άτομα να περιμένουν να συμμετάσχουν σε αυτή την σπουδαία διοργάνωση που έχει ως στόχο να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να στηρίξει όσους έχουν έρθει αντιμέτωποι με την επάρατη νόσο. Με βασικό σύνθημα «Τρέξε- Γιόρτασε- Στήριξε» άνδρες, γυναίκες και παιδιά αποφάσισαν να δώσουν κουράγιο και δύναμη σε όσους περνάνε ή έχουν περάσει και έχουν καταφέρει να νικήσουν αυτήν τη θανατηφόρο ασθένεια, αλλά και στις οικογένειές τους. Δηλώνοντας συμμετοχή και λαμβάνοντας μέρος σε αυτή τη διοργάνωση, είτε στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων είτε στον περίπατο των 2 χιλιομέτρων, προσπαθήσαμε να δώσουμε σε όλους το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να υπερνικηθεί.

αρχείο λήψης

Race For The Cure: ο θεσμός

Το Race For The Cure αποτελεί το μεγαλύτερο θεσμό παγκοσμίως που στοχεύει άμεσα τόσο στην ευαισθητοποίηση, όσο και στην ενημέρωση και πρόληψη των πολιτών για τον καρκίνο του μαστού. Πραγματοποιείται σε 150 πόλεις διεθνώς και φαίνεται πως η εν λόγω διοργάνωση «αποδίδει καρπούς». Κάθε χρόνο, όλο και περισσότερα άτομα δείχνουν ενδιαφέρον και δηλώνουν συμμετοχή κάνοντας παράλληλα δωρεές, δίνοντας έτσι δύναμη σε όσους την έχουν ανάγκη. Ανάμεσα στους διοργανωτές βρίσκονται συχνά και γνωστοί ηθοποιοί – άτομα της ελληνικής showbiz.

Η ελληνική έκδοση της συγκεκριμένης εκδήλωσης διεξάγεται έπειτα από έγκριση της οργάνωσης SusanG. Komen®, των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

Πού ξέρεις; Ίσως του χρόνου να τρέξουμε στο Ζάππειο όλοι μαζί!

Νεφέλη Λιάτσου

About Νεφέλη Λιάτσου

Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σοβαρή όσο πρέπει, εκεί που πρέπει και εξίσου τρελή!!! Αγαπημένη συνήθεια το μαγείρεμα (και φυσικά το να καταβροχθίζω το φαγητό που υπάρχει στην κουζίνα!). Ιδιαίτερη αδυναμία στις ταινίες με κολλητές, ειδικά όταν συνοδεύονται από σουβλάκια και κάτι γλυκό για επιδόρπιο! Λατρεύω τα ψώνια, τη μουσική, τους ατελείωτους καφέδες στις γειτονιές της Αθήνας και τα ταξίδια! Όνειρό μου να επισκεφθώ όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης). Motto: Να τολμάς και να διεκδικείς αυτό που θες…