Πολλοί θα είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο αγαπημένος μήνας ενός φοιτητή (κυρίως οι γονείς τους) θα είναι κάποιος καλοκαιρινός, ο Ιούλιος π.χ., καθώς το καλοκαίρι ξεκινά και σταματάει ο φόρτος εργασίας και η κούραση. Αυτό όμως θα ήταν ψέμα και μάλιστα μεγάλο. Κι όμως ο αγαπημένος μήνας ενός φοιτητή είναι ο Σεπτέμβρης και να γιατί. Κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του έχει πει φράσεις όπως ”καλό Σεπτέμβρη” ή ”άστο για Σεπτέμβρη μωρέ”. Αυτός ο φοβερός μήνας λοιπόν αυτογνωσίας όπου σταματούν να κυριαρχούν στο μυαλό κάθε φοιτητή οι εικόνες από ηλιόλουστες παραλίες και αποτυπώνονται εικόνες λίγο χειρότερες από τη κάθοδο των Δωριέων (ανοίγουμε και καμία ιστορία, δε βλάπτει) έχει χαραχτεί με χρυσά γράμματα στη καρδιά κάθε φοιτητή.

EGGRAFES

Πηγή εικόνας: foititikanea.gr

Έντρομοι φοιτητές τρέχουν να προλάβουν μια θέση στα έδρανα των σχολών τους, είτε γιατί είπαν καλή ώρα ”άστο για Σεπτέμβρη”, είτε γιατί στις προηγούμενες εξεταστικές δεν άκουσαν το ξυπνητήρι των 7.00, 7.05,7.10, 7.15, 7.20 κ.λ.π. (η κατάληξη γνωστή σε όλους μας). Επίσης, ο μήνας αυτός συναντά τους φοιτητές να παίρνουν σοβαρές αποφάσεις, όπως ”φέτος θα σοβαρευτώ” ή ”κομμένα τα πολλά πολλά, ήρθε ώρα για στρώσιμο” η ακόμα και ”ήρθε η ώρα για πτυχίο”  ακόμα και αν ο αριθμός μητρώου σου ξεπερνά σε αριθμό το χρέος της Ελλάδας. Γενικότερα χαρίζει τη δεύτερη ευκαιρία. Η φοβερή αυτή περίοδος όπου δεν υπάρχουν μονά, ζυγά, τριπλά, τετραπλά και δίνεις ό,τι θες, όσα θες και πάνω από όλα χωρίς να θες, ειδικά αν ανήκεις στη κατηγορία αυτών όπου όλο το πρόγραμμα σπουδών σου είναι χρωματισμένο με κόκκινο και βαθμό μικρότερου του πέντε.

EKSETASTIKH-FOITHTON

Πηγή εικόνας: spoudase.gr

Τι πιο αγαπημένο λοιπόν για το φοιτητή που κόπηκε άδικα, γράφοντας τον πόνο του στη κόλλα (δεν πιάνει πλέον το κόλπο, καρατσεκαρισμένο, άντε κανένα 3 και πολύ είναι), είτε γιατί ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η Λουντογκόρετς θα κάνει άσσο (μεταξύ μας το βλέπω χ). Για τους λόγους αυτούς, έρχεται η ίδια η ζωή και τον καθιστά αγαπημένο μήνα του Έλληνα φοιτητή. Ας γίνει λοιπόν σωστή χρήση αυτού με σύνεση, τάξη και ασφάλεια, τουτέστιν ανοίγουμε κανένα βιβλίο, αφήνοντας πίσω μας αλκοόλ, ξενύχτια και λοιπές κραιπάλες (ούτως ή άλλως, χειμώνας έρχεται, θα επιστρέψουμε στις επάλξεις).

11357804_1423961307929791_10911054_n

Πηγή εικόνας: corepic.net

Όπως συνηθίζω να λέω πολλές φορές στα τέσσερα πλέον έτη φοίτησής μου, ειδικά τώρα που είναι και πιο επίκαιρο από ποτέ, ”Καλό Σεπτέμβρη”.

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: theodysseyonline.com

statler

About statler

Φοιτητής παλαιάς σχολής, μεταφορικά και κυριολεκτικά, καθώς η σχολή έχει αλλάξει τρία ονόματα και εννιά προγράμματα σπουδών από τότε που εισήχθη. Ο ελεύθερος χρόνος του μοιράζεται ανάμεσα σε βόλτες, φίλους, βόλτες με φίλους, ποδόσφαιρο και κυρίως αμερικάνικες σειρές χωρίς φίλους, γιατί μιλάνε πολύ. Όνειρό του ένα ταξίδι στο Θιβέτ για να εξισορροπήσει τα τσάκρα του και αν διαβάσεις άρθρο του, θα καταλάβεις γιατί πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει.