Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε τον Hans Zimmer. Ίσως όχι φυσιογνωμικά, αλλά σίγουρα τον ξέρουμε μέσα από τις μελωδίες του, καθώς έχει “ντύσει” μουσικά μερικές από τις πιο γνωστές και αγαπημένες μας ταινίες. Γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1957 στη Γερμανία, όπου ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε πολύ μικρή ηλικία. Μαθήματα πιάνου δεν έκανε, παρά μόνο λίγα, καθώς τα θεωρούσε πολύ αυστηρά. Ο ίδιος δηλώνει πως είναι αυτοδίδακτος,αλλά πως πάντα άκουγε μουσική μέσα στο μυαλό του. Σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο σπουδαίους συνθέτες και όχι άδικα: έχει υπάρξει ο συνθέτης πάνω από 100 soundtrack ταινιών, ενώ πενήντα από αυτά έχουν τεθεί σε υποψηφιότητα για βράβευση. Ο Hans Zimmer μετράει μέχρι τώρα ένα Oscar (The Lion King), δύο βραβεία Golden Globe (The Lion King, the Gladiator), 4 Grammy και πολλές ακόμη υποψηφιότητες και διακρίσεις.

Εμείς, με αφορμή τα γενέθλιά του σήμερα, σας κάναμε μία λίστα με κάποια από τα πιο γνωστά και αγαπημένα soundtrack. Απολαύστε τα!

  1. Lion King – Circle of life (1994)

2.  The Last Samurai  – A small measure of peace

3.  Interstellar – Main theme

4.  The Da Vinci Code – Chevaliers de Sangreal

5.  The Dark Knight –  A dark knight

6.  Sherlock Holmes – Opening theme

Το συγκεκριμένο soundtrack συντέθηκε αφού ο Hans Zimmer χρησιμοποίησε κάποια… ιδιαίτερα μουσικά όργανα: ένα ξεκούρδιστο πιάνο, βιολιά που “έτριζαν” και άλλα αντισυμβατικά όργανα. Ενσωμάτωσε επίσης αυθεντικά στοιχεία της τσιγγάνικης μουσικής.

7.  Inception – Time 

8. Inception – 528491

9. Pirates of the Caribbean 

Εδώ θα μου επιτρέψετε να κάνω μία παρένθεση. Άφησα το συγκεκριμένο για το τέλος, διότι πρόκειται για το αγαπημένο μου. Πάντα πίστευα πως ο Hans Zimmer βρισκόταν σε τρελά κέφια όταν συνέθετε την μουσική των πειρατών την Καραϊβικής. Και η αλήθεια είναι πως δε μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι για να σας παραθέσω. Αντί αυτού βρήκα ένα βίντεο από ένα live του στην Κολωνία, το ίδιο live που είχα την τύχη να παρακολουθήσω και στη Σόφια λίγο καιρό μετά. Και μπορώ να πω ανεπιφύλακτα πως ήταν μια εμπειρία συγκλονιστική!

 

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: the-talks.com

Αθηνά Χαραλαμπάκη

About Αθηνά Χαραλαμπάκη

Φοιτήτρια οδοντιατρικής στη Σόφια, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη. Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω βιβλία, ειδικότερα μυστηρίου και αστυνομικά, με μία αδυναμία στην Agatha Christie και ακούω μανιωδώς μουσική. Στις μεγάλες μου αδυναμίες συγκαταλέγονται το πολύ και καλό φαγητό, η σοκολάτα, οι περίπατοι στη φύση και οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Ούσα ανήσυχο πνεύμα, το όνειρό μου είναι να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσω διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Ανέκαθεν ευαίσθητη και αισιόδοξη, πιστεύω πως ο κόσμος μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος αν πρώτα γίνεις εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις γύρω σου.