Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017, το SDSN Greece Youth Annual Event θα λάβει χώρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, παράλληλα με το 3ο Ετήσιο Συνέδριο του SDSN Mediterranean (Med Solutions). Κατά τη διάρκεια του Youth Annual Event, διακεκριμένες προσωπικότητες της διεθνούς κοινότητας και της εγχώριας σκηνής θα λάβουν μέρος και θα μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Jeffrey D. Sachs, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia και Διευθυντής του SDSN Global, αποτελεί κεντρικό ομιλητή και επίτιμο προσκεκλημένο της εκδήλωσης. Πέραν του Καθηγητή J.D. Sachs, ομιλητές και καλεσμένοι στην εκδήλωση είναι: ο κ. Δ. Καραβέλλας (Πρόεδρος του WWF Greece), ο κ. Ν. Τράντας (Προϊστάμενος του Γραφείου Συντονισμού Θεσμικών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης), η κα. Θειακού (Οικονομολόγος και Αναλύτρια Αγορών) και η κα. Τσίγου (Πρόεδρος της AIESEC Greece).

21361083_1525437924162280_55402197_n

Το United Nations Sustainable Development Solutions Network δημιουργήθηκε από τον πρώην Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ban Kimoon και λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2012. Ο κύριος στόχος του είναι η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με άτομα και φορείς λήψης αποφάσεων σε τομείς της δημόσιας διακυβέρνησης, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας πολιτών για την επίτευξη της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Διευθυντής του SDSN Global είναι ο Καθηγητής Jeffrey D. Sachs και τα μέλη του μπορεί να είναι είτε εθνικά είτε περιφερειακά δίκτυα, που προωθούν βιώσιμες πρακτικές και projects, που δημιουργούν και διανέμουν εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη και συμβάλλουν στην agenda με το σχέδιο δράσης για την υλοποίηση της βιώσιμης ανάπτυξης μετά το 2015.

21397573_1525437817495624_396722858_n

Το Sustainable Development Solutions Network Greece (UN SDSN Greece), μέλος του SDSN Global, φιλοξενείται από το ICRE8: International Centre for Research on the Environment and the Economy και το Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης και διευθύνεται από την Καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη και τον Καθηγητή Ανδρέα Παπανδρέου αντίστοιχα. Το δίκτυο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2015 και βασικός σκοπός του είναι να συμπεριλάβει στο δίκτυο SDSN Global τα εθνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, που έχουν ως αντικείμενο τη βιώσιμη ανάπτυξη, ως μέσον συντονισμού των δράσεων τους προς την εφαρμογή των 17 Sustainable Development Goals (SDGs). Η συνεργασία μεταξύ εθνικών πανεπιστημίων, τεχνικών ινστιτούτων και ερευνητικών κέντρων για την εφαρμογή των 17 SDGs θεωρείται υψίστης σημασίας.

 

sdsn_greece_youth

UN SDSN Greece

Η ιστοσελίδα του SDSN Med Conference: http://fleximeets.com/sdsngre17/

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ: http://fleximmets.com/sdsngr17/index.php?p=content&m=42&c=10&id=58

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.unsdsn.gr