Μέχρι και την τρίτη γυμνασίου καθόμουν μαζί με την παιδική μου φίλη στα σκαλάκια της πολυκατοικίας της κι ακούγαμε ραδιόφωνο. Μας άρεσε πολύ να ακούμε τον Κώστα Πετάση που τότε έκανε εκπομπή στον 88,3. Εκείνη την περίοδο ήταν το αποκορύφωμα της καριέρας των Linkin Park κι έτσι ακούγονταν τα τραγούδια τους σε όλους τους σταθμούς, αλλά πιο πολύ σε αυτόν που ακούγαμε. Γι’ αυτό και τον ακούγαμε. Μας άρεσε πολύ ο ήχος που περνούσε στ’ αυτιά μας κι αλλάζαμε συνέχεια τους σταθμούς για να πετύχουμε τραγούδια τους. Η φωνή που ακούγαμε μας μάγευε κι ας μη μπορούσαμε να καταλάβουμε τότε πολλά από τους στίχους. Μάλιστα, οι Linkin Park είχαν έρθει εκείνα τα χρόνια στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους δύο χρονιές συνεχόμενα, αλλά επειδή ήμασταν μικρές δε μας είχαν αφήσει να πάμε. Ακόμα και τώρα κάθομαι και το λέω κι από τότε εύχομαι κάθε χρονιά να έρθουν. Τώρα, όμως, είναι πολύ δύσκολο, αφού η μαγευτική φωνή που ακούγαμε στο ραδιόφωνο σίγησε για πάντα.

Link-Park_O2-Arena_030717_SLB_-286

(Πηγή Εικόνας: upsetmagazine.com)

Μπορεί κάποιες φράσεις ή κάποιες λέξεις να είναι δεδομένες και μελό, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Μπορεί να μην περίμενα τον εαυτό μου να γράφει για τον τραγουδιστή ή το συγκρότημα που στιγμάτισε την εφηβεία μου και συνεχίζει μέχρι τώρα, αλλά έτσι είναι. Μπορεί να σχολίαζα όλους όσοι στεναχωριούνταν αληθινά, αλλά κυρίως ψεύτικα με το θάνατο ενός τραγουδιστή, αλλά βρέθηκα κι εγώ στην ίδια θέση. Δεν είναι ότι δεν καταλάβαινα τον πόνο τους, απλά έβλεπα πολλούς να ανεβάζουν τραγούδια τους ενώ μπορεί να μην τον/την άκουγαν καν. Κι ήρθα κι εγώ σ’ αυτή τη θέση, να μένω με το στόμα ανοιχτό διαβάζοντας για το θάνατο του Chester Bennington.

chester-bennington-linkin-park-1500585007

(Πηγή Εικόνας: radiox.co.uk)

Ήταν μόλις 41 ετών με δύο γάμους και έξι παιδιά συνολικά κι από τις δύο γυναίκες του. Πάλευε εδώ και πολλά χρόνια με τις ουσίες, αλλά πιο πολύ τον απασχολούσαν οι προσωπικοί του δαίμονες, αφού είχε περάσει πολύ άσχημη παιδική ηλικία. Όλες οι άσχημες εμπειρίες που είχε βιώσει από τότε μέχρι σήμερα τον είχαν οδηγήσει στην κατάθλιψη. Η μόνη του σωτηρία ήταν τα τραγούδια, αφού εκφραζόταν μέσα από αυτά. Καθώς μεγαλώναμε, συνειδητοποιούσαμε τι έλεγαν οι στίχοι κι αγαπούσαμε αυτό το συγκρότημα όλο και πιο πολύ. Και τώρα καταλαβαίνουμε ότι ο Chester έλεγε μια ιστορία μέσα από αυτά και ζούσε στον κόσμο τους και τη μουσική τους.

Πολύ αγαπημένος του φίλος ήταν ο Chris Cornell. Είχε τραγουδήσει στην κηδεία του και με το γράμμα που του είχε γράψει είχε καταλάβει ότι η αυτοκτονία του φίλου του ήταν ένας τρόπος να πει αντίο. Τη μέρα που έδωσε τέλος στη ζωή του κι ο Chester, ο αγαπημένος του φίλος θα γιόρταζε τα 53α του γενέθλια.

Το συγκρότημα και η μουσική του στιγμάτισαν την εφηβεία πάρα πολλών ανθρώπων. Για κάποιους ίσως ήταν μια φάση, για πολλούς όμως και για μένα ήταν κάτι παραπάνω από φάση. Ήταν μια διαφυγή από τα προβλήματά μας. Καθώς περνούσαν τα χρόνια, βλέπαμε πως οι στίχοι των τραγουδιών τους μπορούσαν να μας αποβάλλουν τυχόν στενοχώριες μας όλο και πιο πολύ. Μέχρι και σήμερα, όταν δεν είμαι καλά ή θέλω να ξεφύγω για λίγο από την πραγματικότητα, βάζω τα ακουστικά μου, ξαπλώνω στο κρεβάτι μου κι ακούω τα τραγούδια τους. Κλείνω τα μάτια μου κι αφήνω να διαπεράσει μέσα μου η φωνή του Chester με τις οκτάβες που λίγοι θα έφταναν. Αυτό κάνω κι από τη μέρα που έφυγε κι αυτό θα κάνω μέχρι να μεγαλώσω και να βάζω κι στα παιδιά μου να ακούνε αυτή τη φωνή. Τον κέρδισαν οι δαίμονές του. Now “In the end” your body is “Numb” but you have “No more sorrow”. “Breaking the Habit” was difficult for you but you were always “One step closer”. Your voice will be always “Crawling” on me “From the Inside” till the day I “Bleed it Out” and “Faint”. Καλό παράδεισο!

 

Πηγή Εικόνας Εξωφύλλου: gazzetta.gr

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!