Βασικό συστατικό τους; Ο κεραυνοβόλος έρωτας. Οι περισσότεροι τις φοβούνται. Μερικοί τις τολμούν. Κάποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από αυτές, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Οι σχέσεις από απόσταση, που φαίνεται να είναι πολύ της μόδας στην εποχή μας, αποτελούν μια δύσκολη κατάσταση. Δεν ξέρεις αν αξίζει ο κόπος, η προσπάθεια που κάνεις, η ανυπομονησία που νιώθεις, αν όλο αυτό θα οδηγήσει κάπου ή θα είναι κάτι το ανούσιο, μια απλή σχέση που το μόνο που θα φέρει είναι πόνος. Δε γνωρίζεις αν θα ξεχάσεις ή θα ξεχαστείς. Αν όμως δεν τολμήσεις, δε θα το μάθεις ποτέ.

plane-flies-over-a-man-in-a-long-distance-relationship

(Πηγή εικόνας: markmanson.net)

Ναι, είναι πολύ δύσκολες. Απαιτούν τρομερή δύναμη ψυχής, πίστη και υπομονή. Θα έρθουν στιγμές που θα λυγίσεις, θα κλάψεις, νοσταλγώντας μια αγκαλιά και ένα φιλί. Θα νιώθεις ότι δε σε χωρά ο τόπος, ότι θες να ξεφύγεις από όλους και από όλα και το μόνο που θες είναι να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο, πλοίο ή κτελ και να τρέξεις σε αυτόν/ην. Γιατί μόνο ο δικός σου άνθρωπος μπορεί να σε ηρεμήσει και να γεμίσει αυτό το κενό που νιώθεις όταν βρίσκεσαι μακριά του. Εκείνος και κανένας άλλος. Όσο και να σε παρηγορεί το ότι μιλάτε κάθε μέρα, όλη μέρα – το κινητό έχει γίνει πλέον η προέκταση του χεριού σας – , όσο και να βγαίνεις με φίλους για να ξεχαστείς, οι προσπάθειές σου δεν έχουν αποτέλεσμα. Αλλά μόνο και μόνο τα συναισθήματα που δίνεις και παίρνεις από αυτή τη σχέση, σε κάνουν να ξεχνάς όλες τις δυσκολίες και σου δίνουν τη δύναμη να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια που συναντάς. Κι όλα αυτά αργά ή γρήγορα θα τελειώσουν και θα βρεθείτε κοντά. Θα επιβραβευθεί όλη αυτή η υπομονή που κάνατε και θα είστε μαζί. Γιατί όλα τα προβλήματα λύνονται και όλες οι δυσκολίες ξεπερνιούνται.

Οι σχέσεις από απόσταση έχουν, βέβαια, και τα καλά τους, όσο δύσκολες και αν ακούγονται. Γεμίζετε το πρόγραμμά σας κάθε φορά με διαφορετικά πράγματα. Γι’ αυτό και δε ρουτινιάζετε ποτέ, αφού ο χρόνος σας μαζί είναι μετρημένος. Αυτός είναι για εσάς το πολυτιμότερο αγαθό. Τον φυλάτε σαν τα μάτια σας και δεν τον σπαταλάτε άσκοπα. Αξιοποιείτε κάθε δευτερόλεπτο που σας έχει δοθεί. Και φυσικά, ακόμη και όταν σμίξετε για πάντα, ο χρόνος θα σας φαίνεται πάλι ότι κυλάει σαν νερό, όπως τότε στις συναντήσεις σας, και το αίσθημα του «μου λείπεις» θα είναι «κρυμμένο» μέσα σας για πάντα.

Best-whatsapp-status-for-long-distance-relationship

(Πηγή εικόνας: mystatus360.com)

Αυτές οι σχέσεις όμως, όσο περίεργες, ανώριμες ή δύσκολες και αν ακούγονται σε κάποιους, για μερικούς άλλους είναι όλη τους η ζωή. Ίσως είναι και οι πιο δυνατές και ουσιαστικές σχέσεις, αφού βασίζονται στη βαθιά και αληθινή αγάπη.

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: youtube.com

Νεφέλη Λιάτσου

About Νεφέλη Λιάτσου

Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σοβαρή όσο πρέπει, εκεί που πρέπει και εξίσου τρελή!!! Αγαπημένη συνήθεια το μαγείρεμα (και φυσικά το να καταβροχθίζω το φαγητό που υπάρχει στην κουζίνα!). Ιδιαίτερη αδυναμία στις ταινίες με κολλητές, ειδικά όταν συνοδεύονται από σουβλάκια και κάτι γλυκό για επιδόρπιο! Λατρεύω τα ψώνια, τη μουσική, τους ατελείωτους καφέδες στις γειτονιές της Αθήνας και τα ταξίδια! Όνειρό μου να επισκεφθώ όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης). Motto: Να τολμάς και να διεκδικείς αυτό που θες…