Λένε να έχεις μία δουλειά από την οποία θα βγάζεις χρήματα, ένα χόμπι το οποίο θα γυμνάζει το σώμα σου και άλλο ένα που θα σου φτιάχνει τη διάθεση και θα σου γεμίζει την ψυχή.

dance more

(Πηγή εικόνας: pinterest.com)

Για τα 2 πρώτα δε μπορώ να μιλήσω με σιγουριά, αλλά το τρίτο το έχω σίγουρα βρει. Δε θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο εκτός από το χορό. Πάντα με ενθουσίαζαν οι φιγούρες, τα κουστούμια και το πάθος των χορευτών και ζήλευα αυτή την ένταση που σου μετέδιδαν με το βλέμμα τους. Όταν χορεύεις μεταμορφώνεσαι, αλλάζει το σώμα σου, μοιάζει πιο μακρύ, δημιουργεί καμπύλες, γραμμές και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Ο ρυθμός παρασύρει ακόμη και το μυαλό σου και χάνεσαι μέσα στους στίχους.

feel it

(Πηγή εικόνας: pinterest.com)    

Γίνεσαι ένα με το τραγούδι και είναι λες και το βιώνεις εκείνη τη στιγμή. Τα ρούχα συνοδεύουν αυτή την υπέροχη αίσθηση και σε κάνουν να μοιάζεις όχι με αυτό που είσαι, αλλά με την καλύτερή σου εκδοχή.  Οι εκφράσεις δε, μεταφέρουν το πάθος και το συναίσθημα του χορευτή, κάνοντας το θεατή να αναρωτηθεί τι αισθάνεσαι άραγε την ώρα που χορεύεις. Τα ήδη χορού που μπορείς να διαλέξεις είναι πολλά, για να βρεις αυτό που σίγουρα που σου ταιριάζει. Είτε επιλέξεις ρυθμούς salsa με τους ισπανικούς στίχους να σε ξεσηκώνουν (δες despacito)είτε Latin, με τη samba να σε πηγαίνει σε καρναβαλίστικους ρυθμούς και το swing να κάνει τα πόδια σου να πάρουν φωτιά. Αν θες βέβαια να βγάλεις από μέσα σου το πάθος που κρύβεις, δοκίμασε ένα αυθεντικό Αργεντίνικο tango, με τις φιγούρες και τη μουσική να σου δημιουργούν μια πιο αισθησιακή διάθεση. Αν δε, ανήκεις στους ρομαντικούς, δοκίμασε ένα βιεννέζικο βαλς και περιπλανήσου στους ρυθμούς μιας παραμυθένιας εποχής. Αν όλα τα παραπάνω δεν εκτόνωσαν την ένταση που έχεις, τότε πήγαινε για  hip-hop. Οι κινήσεις και η μουσική ειλικρινά θα σε πωρώσουν και θα κάνουν το σώμα σου να κινείται όπως ούτε εσύ μπορούσες ποτέ να φανταστείς. Αν τίποτα δε σου κίνησε την περιέργεια, τα είδη χορού είναι πολλά περισσότερα από αυτά που ανέφερα. Πειραματίσου με τη βοήθεια του youtube, αλλά ακόμη καλύτερα, βρες μία σχολή χορού και δοκίμασε ό,τι σου κινεί το ενδιαφέρον, μέχρι να βρεις αυτό που τελικά σου ταιριάζει…

being u

(Πηγή εικόνας: pinterest.com)

Αφέσου στον ρυθμό, χαλάρωσε το σώμα σου και προσπάθησε να επικοινωνήσεις μόνο με αυτό και κάποιες μικρές εκφράσεις  του προσώπου. Ο χορός δεν είναι ένα απλό χόμπι, είναι ένας νέος τρόπος ζωής που ανοίγεται σε αυτόν που θα τον δοκιμάσει… Και μην ξεχνάς, είσαι αυτό που χορεύεις !

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: pinterest.com

Μαρία Πολίτη

About Μαρία Πολίτη

Διχασμένη κάπου μεταξύ των Αθήνα-Θεσσαλονίκη, σουβλάκι ή burger, γλυκό ή αλμυρό, έχω σπουδάσει παιδαγωγικά στο ΑΠΘ. Λατρεύω τη μόδα και μεγάλο μου όνειρο είναι οι σπουδές στο σχέδιο και την ενδυματολογία στο Λονδίνο. Ως ανήσυχο πνεύμα, μου αρέσει να ταξιδεύω (πολύ), να ανακαλύπτω νέα μαγαζιά, δρόμους, στενά (θα με ακούσεις πολλές φορές να λέω "ωπ, αυτό είναι ένα απ' τα αγαπημένα μου στενά") να φωτογραφίζω κάθε ηλιοβασίλεμα (ακόμη και αν χρειαστεί να σκαρφαλώσω για να το τραβήξω) και να ασχολούμαι διαρκώς με νέα πράγματα, όπως ο χορός και τα ισπανικά που λατρεύω. Με motto τη φράση "όλα γίνονται για κάποιο λόγο" ψάχνω και εγώ με τη σειρά μου λόγους και αιτίες που η ζωή κυλάει έτσι…