Αφού ξεκαθαρίσαμε ότι brunch είχαμε και στο χωριό μας, μπορούμε άφοβα να το απολαύσουμε, όχι μόνο τα ΣΚ όπως συνηθίζεται, αλλά και τις καθημερινές. Η Αθήνα λοιπόν, φοράει κάθε μέρα τα καλά της και στρώνει το τραπέζι για brunch σε κάθε γωνιά της, με καταλόγους που ικανοποιούν και τα πιο ιδιαίτερα γούστα. Και μιας και είπα ιδιαίτερα γούστα, θα μείνω σε αυτό και συγκεκριμένα στο Harvest coffee & wine, που μου κίνησε την περιέργεια με τον ισπανικό αέρα που αποπνέει.  Σε τοποθεσία βολική, μιας και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, παίρνουμε την μπλε γραμμή του μετρό και σε λίγα λεπτά φτάνουμε στη στάση Μοναστηράκι. Περπατώντας στην Αιόλου, αφού έχουμε διασχίσει την Πλατεία Αγίας Ειρήνης και μερικά από τα πιο γραφικά και αγαπημένα σημεία της πόλης, στη γωνία Αιόλου και Ευριπίδου συναντάμε το Harvest. Καθόμαστε και το μενού μας έχει κάνει εκτός από αναποφάσιστες και πολύ πιο πεινασμένες από όταν μπήκαμε στο χώρο.

harvest place

Στο μενού θα βρεις εκτός από brunch προτάσεις και σαλάτες, burgers, tapas και κυρίως πιάτα. Αν και δεν μας αφήνουν αδιάφορες, μένουμε στα πιάτα του brunch. Αυγά τηγανητά, ομελέτες, αυγά ποσέ και scrambled eggs κλέβουν τις εντυπώσεις, ενώ fajitas, sandwiches και γλυκές επιλογές ακολουθούν ιδιαίτερα λαχταριστές. Οι δικές μας επιλογές είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Μαδρίτης, το huevo de coral, με τη γεύση του να περιπλανιέται ακόμη στον ουρανίσκο μου. Ένα αυγό ποσέ σε φρεσκοψημένο ψωμί brioche, με σωτέ πράσο και μανιτάρια, jamon και κρέμα βουτύρου με άρωμα τρούφας. Τα υλικά δένουν τέλεια μεταξύ τους και εμείς για λίγο ζηλεύουμε τους Ισπανούς που ανήκει στο κυριακάτικο πρωινό τους, αλλά ικανοποιούμαστε που μπορούμε να το βρούμε καθημερινά στο Harvest. Δεύτερη επιλογή και εξίσου γευστική τα scrambled eggs, που θυμίζει πρωινό των Βρετανών με την προσθήκη μανιταριών, bacon και ψημένου brioche. Ο καφές δε θα μπορούσε να λείπει, μιας και η μυρωδιά του απλώνεται σε όλο το μαγαζί.

harvest1        huevo de coral

Μονοποικιλιακός και φρεσκοκαβουρδισμένος, ετοιμάζεται το λεπτό που θα τον παραγγείλεις, ενώ οι ποικιλίες που διαθέτει αλλάζουν πολύ συχνά. Ζεστό ή κρύο, με γάλα ή χωρίς δε θα σε απογοητεύσει η γεύση του και αυτό είναι υπόσχεση. Αν είσαι από εκείνους που θέλουν γάλα στον καφέ τους, μάθε ότι το γάλα που χρησιμοποιείται για cappuccino και latte είναι βιολογικό. Αν δε, είσαι τολμηρός και σε εξιτάρουν οι νέες γεύσεις καφέ και αλκοόλ, δοκίμασε τον Irish coffee ή ένα espresso martini.

coffee          coffee

Το Harvest, ένα πολλά υποσχόμενο μαγαζί, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και εμείς με τη σειρά μας υποσχόμαστε να επιστρέψουμε για μια βραδιά με tapas και κρασί, ώστε να ανακαλύψουμε και αυτήν τη πλευρά του.

Το μενού brunch σερβίρεται καθημερινά 09.00-18.00

Harvest Coffee & Wine

Αιόλου 64 και Ευριπίδου

 2130252284

Πηγές εικόνων: Προσωπικό υλικό & Official FB Page

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: 417mag.com

Μαρία Πολίτη

About Μαρία Πολίτη

Διχασμένη κάπου μεταξύ των Αθήνα-Θεσσαλονίκη, σουβλάκι ή burger, γλυκό ή αλμυρό, έχω σπουδάσει παιδαγωγικά στο ΑΠΘ. Λατρεύω τη μόδα και μεγάλο μου όνειρο είναι οι σπουδές στο σχέδιο και την ενδυματολογία στο Λονδίνο. Ως ανήσυχο πνεύμα, μου αρέσει να ταξιδεύω (πολύ), να ανακαλύπτω νέα μαγαζιά, δρόμους, στενά (θα με ακούσεις πολλές φορές να λέω "ωπ, αυτό είναι ένα απ' τα αγαπημένα μου στενά") να φωτογραφίζω κάθε ηλιοβασίλεμα (ακόμη και αν χρειαστεί να σκαρφαλώσω για να το τραβήξω) και να ασχολούμαι διαρκώς με νέα πράγματα, όπως ο χορός και τα ισπανικά που λατρεύω. Με motto τη φράση "όλα γίνονται για κάποιο λόγο" ψάχνω και εγώ με τη σειρά μου λόγους και αιτίες που η ζωή κυλάει έτσι…