Κυριακή, 16:30

Βρίσκομαι στο Θησείο. Ο καιρός έχει ανοίξει. Ο κόσμος άρχισε να ξεμυτίζει και να περιπλανιέται σε κάθε γωνιά της Αττικής. Δε γίνεται να αφήσεις την κυριακάτικη βόλτα να πάει χαμένη. Ήλιος παντού, τουρίστες με παγωτό χωνάκι στο χέρι, καφετέριες γεμάτες με γέλια και συζητήσεις.

Underdog (3 of 7)

Η ώρα τώρα είναι 16:45 και στρίβω στο στενό Ηρακλείδων. Ψάχνω ένα στέκι να απολαύσω ήρεμα το δροσερό πλέον καφέ μου, αποχαιρετώ τους ζεστούς σιγά σιγά. Στο δεξί μου χέρι υπάρχει ένα υπέροχο απλό νεοκλασικό κτήριο με δυο ανοιχτά παράθυρα. Βλέπω μέσα δυο παρέες, μιλούν και πίνουν τη μπύρα τους,  ρεμβάζοντας τη θέα. Πλησιάζω την είσοδο, ανεβαίνω μια σκάλα και γνωρίζω για πρώτη φορά το Underdog. Ένας μεγάλος χώρος απλώνεται μπροστά μου, ευθεία κι αριστερά το μπαρ, πολλαπλά επίπεδα γεμάτα με τραπέζια, έτοιμα να φιλοξενήσουν κάθε είδος επισκέπτη. Την παρέα που θέλει να κάνει ένα γερό update νέων μετά από καιρό. Τους συναδέλφους που θέλουν να ξεφύγουν λίγο από το ασφυκτικό περιβάλλον της δουλειάς. Το ζευγάρι που θέλει να αφιερώσει ποιοτικό κι ήρεμο χρόνο στη σχέση του. Το φοιτητή που έχει εφοδιαστεί με λάπτοπ και το πληκτρολόγιο έχει πάρει φωτιά, ενώ σημειώνει αδιάκοπτα τη βιβλιογραφία της πτυχιακής του. Τις φίλες που θέλουν να κάνουν μια έκπληξη γενεθλίων στην κολλητή τους.

Underdog (5 of 7)

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους ανθρώπους που μπορεί και θέλει να φιλοξενήσει το Underdog. Καθόμαστε και αναρωτιόμαστε τι θα παραγγείλουμε. Ο κατάλογος με το πρωινό και το brunch που σερβίρεται μέχρι τις 17:00 μας κερδίζει με την πρώτη ματιά και παραγγέλνουμε πέρα από τους καφέδες, ένα club sandwich κι ένα croquet-madame.

Underdog (1 of 7)

Underdog (7 of 7)

Μετά από λίγο η φιλικότατη σερβιτόρα ακουμπάει τους καφέδες στο τραπέζι και φυσικά είναι εγγυημένα γευστικοί, αφού το μαγαζί και οι barista του έχουν λάβει αρκετές βραβεύσεις για τον καφέ που προσφέρουν. Δεν αργούμε να καταβροχθίσουμε ό,τι φαγώσιμο υπάρχει στο τραπέζι μας, ενώ προβληματιζόμαστε γιατί δεν επιλέξαμε τη πιατάρα με τα pancakes που έφτασε στο διπλανό τραπέζι. Δεν πειράζει, next time! Παράλληλα, οι μουσικές επιλογές που συντροφεύουν τις συζητήσεις μας είναι ποικίλες, ανάλαφρο ροκ ή και ’80s κομμάτια, θα σε κάνουν να αφήσεις για λίγο το μπλα-μπλα και να σιγοτραγουδήσεις στο ρυθμό.

Underdog (2 of 7)

Μαζεύω τα πράγματά μου και φεύγω. Δυο είναι οι υποσχέσεις για την επόμενη συνάντηση στο Underdog, να γευτώ οπωσδήποτε τα pancakes και φυσικά να καθίσω στον κήπο που βρίσκεται στο βάθος, στο τελευταίο επίπεδο του μαγαζιού. Όντας πολλά υποσχόμενο στέκι, το Underdog είναι ένα μαγαζί που σου προσφέρει όχι μόνο ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα, αλλά και θετική ενέργεια και διάθεση.

Underdog (6 of 7)

Η Κυριακή είναι κοντά και που ξέρετε μπορεί να βρείτε κι εσείς το στέκι που ψάχνατε, πού αλλού; Στο Underdog!

Πού θα το βρείτε;  Ηρακλειδών 8, Αθήνα

 The Underdog

www.underdog.gr

 21 3036 5393

Πηγή εικόνων: Προσωπικό αρχείο

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".