Η ακμή είναι πολύ συχνή νόσος του δέρματος και συγκεκριμένα του τριχοσμηγματογόνου θυλάκου, καθώς εμφανίζεται κυρίως τα εφηβικά χρόνια. Οι παράγοντες που την προκαλούν, πέρα από ορμονικές δυσλειτουργίες και υψηλά επίπεδα ανδρογόνων, είναι και αλλεργίες σε διάφορα καλλυντικά ή τρόφιμα, το στρες, φάρμακα, αλλά και η δράση βακτηρίων που είναι συσσωρευμένα στους πόρους του δέρματος. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί ως προς τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, αλλά και στη φροντίδα του δέρματος.

Αρχικά, πρέπει να αποφεύγονται τα λιπαρά καλλυντικά και να επιλέγουμε πάντα oil-free προϊόντα. Η ποσότητα του foundation δεν πρέπει να είναι μεγάλη, γιατί θα δείχνει το πρόβλημα χειρότερο. Τα πινέλα πρέπει να είναι πάντα καθαρά και να μην τα χρησιμοποιούν άλλα άτομα, διότι μπορεί να δημιουργηθεί μόλυνση. Στο πρόσωπό μας, πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να του έχουμε κάνει καλό ντεμακιγιάζ, ώστε να είναι καθαρό από λιπαρότητα, ρύπους και καλλυντικά-προϊόντα.

– Το πρώτο βήμα γενικά, για ένα μακιγιάζ, είναι να εφαρμόζουμε τη βάση, η οποία μπορεί να είναι είτε ενυδατική, είτε αντηλιακή ελαφριάς μορφής, κατάλληλη για λιπαρά πρόσωπα. Αφού απορροφηθεί, προχωράμε στην εφαρμογή primer, το οποίο δίνει στο μακιγιάζ μεγαλύτερη διάρκεια. Προσωπικά, προτείνω primer με μόρια σιλικόνης, που έχει διάφανη υφή gel και κάνει το δέρμα ομοιόμορφο και απαλό.

– Δεύτερο βήμα είναι η κάλυψη ατελειών, δηλαδή κόκκινα σημάδια και ουλές. Στα κόκκινα σημάδια απλώνουμε πράσινο διορθωτικό χρώμα, ώστε να εξουδετερωθεί το ερυθρό χρώμα.

videotogif_2017.03.01_22.32.04

(Πηγή εικόνας: youtube.com)

Για την κάλυψη των ουλών μπορούμε να απλώσουμε προσεκτικά λίγο παραπάνω ποσότητα primer μέσα στα σημάδια, για να δώσει την αίσθηση ενός λείου και ομοιόμορφου δέρματος.

AdobeStock_1

(Πηγή εικόνας: sknclinics.co.uk)

Κάποιες τελευταίες συμβουλές:

– Contouring και Highlighting κάνουμε κανονικά. Το Foundation το απλώνουμε ταμποναριστά με σφουγγαράκι, για να μην αλλοιωθεί η κάλυψη που έχουμε κάνει στις ατέλειες. Το Concealer, επίσης, το εφαρμόζουμε τριγωνικά, πάντα κάτω από το μάτι. Αν οι μαύροι κύκλοι είναι έντονοι εφαρμόζουμε πρώτα ώχρα-πορτοκαλί χρώμα και μετά το Concealer. Η τεχνητή ΄γυαλάδα-λάμψη΄καλύτερα να αποφεύγεται, γιατί στη περίπτωση αυτή δίνει την αίσθηση λιπαρότητας στο πρόσωπο. Τέλος, η πούδρα απλώνεται με πινέλο και όχι σε υπερβολική ποσότητα.

eb3953a1863021d0482c55e8529c7564

(Πηγή εικόνας: pinterest.com)

Πηγή κεντρικής εικόνας: stylecraze.com

Αθηνά Ρήγα

About Αθηνά Ρήγα

Αισθητικός - Κοσμητολόγος στο επάγγελμα, με πολύ ενθουσιώδη και αυθόρμητο χαρακτήρα. Λάτρης της φύσης, του χορού, της λατινικής κουλτούρας και του μυστηρίου σε όλους τους τομείς της ζωής. Αγαπάει το καλό κρασί, τις χαλαρές βόλτες στην Αθήνα και της αρέσει να ασχολείται με την τέχνη, όπως η ζωγραφική. Οτιδήποτε πρωτότυπο και διαφορετικό της έχει κινήσει ήδη το ενδιαφέρον.