Ο Γενάρης έφτασε στο τέλος του, μόλις μπήκε ο Φλεβάρης, η εξεταστική βρίσκεται στο μέσον της και οι φοιτητές ξεχύνονται στις καφετέριες για να προλάβουν να βγάλουν την ύλη 3 μηνών σε 2 εβδομάδες. Όντας και εσύ ένας από αυτούς, ενώ βρίσκεσαι εκεί αναπαυτικά στην καρέκλα σου, πίνεις τον καφέ σου και διαβάζεις με διαλείμματα σερφαρίσματος στο Facebook ή το Instagram, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με άλλους ανθρώπους που τυχαίνει να διαβάζουν στο ίδιο μαγαζί. Ο καθένας έχει το δικό του στυλ. Τι και αν δεν είναι όλοι φοιτητές (πολλοί μπορεί να κάνουν κάποια εργασία του επαγγέλματός τους); Ο καθένας έχει τα δικό του μοναδικό στυλ και εδώ στο Cosmogony προσπαθήσαμε να τους κατατάξουμε σε κατηγορίες.

  • Ο ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΟΣ: Συνήθως βρίσκει τραπέζι δίπλα σε παράθυρο ή στην γωνία του μαγαζιού, για να μπορεί να δείξει την κατάλληλη αφηρημάδα και απομόνωση. Συχνά παίρνει το βλέμμα του από το βιβλίο και κοιτάζει έξω, τριγύρω, ή απλά το τίποτα. Σκέφτεται την ζωή, το σύμπαν, γιατί κάθεται αυτή την στιγμή σε αυτή την καρέκλα και διαβάζει αντί να κάνει κάτι άλλο και εν τέλει που πάει ο κόσμος; Αυτός ο τύπος περισσότερο ξεχνιέται στις σκέψεις του παρά διαβάζει.

(Πηγή εικόνας: gettingdreamy.tumblr.com)

  • Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ: Θα τον δεις να κάθεται σε μεγάλο τραπέζι για να χωράνε τα πράγματά του τα οποία είναι : laptop, σημειώσεις, βιβλίο, τετράδιο, στυλό και μολύβι, κινητό, καφές και κάποιο σνακ. Φυσικά όλα θα είναι τοποθετημένα όμορφα και βολικά πάνω στο τραπέζι, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή ό,τι χρειαστεί! Διαβάζει με σύστημα, δεν αποσυγκεντρώνεται από τους γύρω, ενώ φροντίζει να κάνει διαλείμματα συγκεκριμένες ώρες για να μην χάνει τη ροή του διαβάσματος.

(Πηγή εικόνας: newscientist.com)

  • Ο ‘’ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ’’: Στο ένα χέρι έχει τον καφέ, στο άλλο το τηλέφωνο και παράλληλα τα μάτια του στην οθόνη, ή στο βιβλίο. Δεν μπορεί να κάτσει ήσυχος, σηκώνεται συχνά για τουαλέτα ή φωνάζει διαρκώς τον σερβιτόρο γιατί θέλει κάτι ακόμα να πιει ή να φάει και δεν σταματάει να κουνιέται στην θέση του. Ναι, αυτός ο τύπος είναι τόσο εκνευριστικός για τους γύρω του, όσο εκνευρίζεται εκείνος όταν μένει στάσιμος. Μπορεί να πάρει τηλέφωνο 10 φίλους του απλά για να τους ενημερώσει ότι πνίγεται στο διάβασμα, ενώ ο ίδιος έχει διαβάσει μόνο 3 από τις 103 σελίδες.

(Πηγή εικόνας: theprofessionalvagabond.com)

  • Ο ΨΑΓΜΕΝΟΣ: Έχει κάπου στα 5 βιβλία μαζί του σε στοίβα, ένα τετραδιάκι που χωράει παντού και ένα laptop. Παραγγέλνει διπλό καπουτσίνο, ρωτάει τις ποικιλίες καφέ που διαθέτει η καφετέρια και ζητά αν γίνεται να χαμηλώσει η μουσική. Ανοίγει laptop και για τις επόμενες 3 ώρες γράφει.. και γράφει.. και γράφει.. και διαβάζει με πολλή προσοχή κάθε σελίδα που του είναι χρήσιμη. Τα βιβλία του μπορεί να μην είναι αποκλειστικά της σχολής ή της δουλειάς του, ενώ πολλές φορές έχουν περίεργο τίτλο. Ως κερασάκι στην τούρτα, θα κάνει ίσως κάποια επίπληξη στον σερβιτόρο για τη γεύση του καφέ.

(Πηγή εικόνας: innov8tiv.com)

  • Ο ‘’ΠΙΑΝΩ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ’’: Kάθεται αναπαυτικά σε μεγάλο τραπέζι πολλών ατόμων ή σε τραπεζάκι που βρίσκεται κοντά σε άλλα τριγύρω. Ανοίγει το βιβλίο του στην ύλη που πρέπει να διαβάσει αλλά μένει σε μία συγκεκριμένη σελίδα γιατί πολύ απλά μιλάει όλη την ώρα. Μόλις δει κάποιον δίπλα του που να μπορεί να επικοινωνήσει, θα του πιάσει συζήτηση. Γιατί βρίσκεται σήμερα εκεί, τι μάθημα διαβάζει, πόσο αλλάζει η εποχή, γιατί το fast food καταστρέφει την υγεία και εν τέλει πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζει κάποιος πολλά πράγματα. Ως αποτέλεσμα, με λίγη τύχη θα μάθει τα προσωπικά μερικών πελατών που βρίσκονται εκείνη την ώρα στο μαγαζί, θα πει τις απόψεις του για κοινωνία σε κάποιους άλλους, ενώ το βιβλίο θα βρίσκεται ακόμα στην ίδια σελίδα. Αποκαμωμένος πια, θα φύγει μετά από 4 ώρες και θα παραπονιέται για το πόσα πράγματα είχε να κάνει και δεν πρόλαβε.

(Πηγή εικόνας: sketchstudios.co.uk)

Όποιον και αν έχεις συναντήσει, το μόνο σίγουρο είναι ότι σου έχει κάνει και εσένα εντύπωση και σε έχει πολλές φορές αποσπάσει απ’ το διάβασμά σου μόνο και μόνο επειδή τον παρατηρείς! Άλλωστε ως γνωστόν, οι άνθρωποι δεν σταματούν ποτέ να μας κινούν την περιέργεια!

Πηγή κεντρικής εικόνας: dogtownmedia.com

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!