Στις γιορτές θέλουμε όλοι λίγο πολύ να χαλαρώσουμε, να απολαύσουμε χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους και προπαντός να ξεκουραστούμε. Για όσους λοιπόν έχουν το χρόνο, αλλά και τη διάθεση να αλλάξουν παραστάσεις και να απομακρυνθούν από τη μεγαλούπολη, προτείνουμε παρακάτω μερικά μέρη, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα σας μαγέψουν!

Μέτσοβο

Ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων, το Μέτσοβο είναι γνωστό για τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Σύμφωνα με μία άποψη, η λέξη Μέτσοβο προέρχεται από τα σλαβικά «μέτσκα» (αρκούδα) και «όβο» (χωριό).

(Πηγή εικόνας: metsovo.gr)

Διάσημοι Έλληνες με καταγωγή από εκεί, όπως ο Μιχαήλ Τοσίτσας, ο Νικόλαος Στουρνάρας και ο Γεώργιος Αβέρωφ, κατάφεραν να κάνουν γνωστό τον τόπο τους. Μάλιστα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ονομάστηκε έτσι προς τιμή τους.

Πήλιο

Αν και πανέμορφο όλο το χρόνο, το Πήλιο γίνεται ακόμα πιο όμορφο τους χειμερινούς μήνες. Το
χιονοδρομικό του κέντρο αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων. Γνωστό και ως βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο συνδυάζει πανέμορφα χωριά, παλιά αρχοντικά και εξαίρετη τοπική κουζίνα.

(Πηγή εικόνας: thessaliatv.gr)

Τρίκαλα Κορινθίας

140 χιλιόμετρα μακριά της Αθήνας, τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τα τοπία είναι βγαλμένα από παραμύθι και σίγουρα θα νομίσετε ότι ζείτε σε μια άλλη εποχή.

(Πηγή εικόνας: litheon.gr)

Η ονομασία του προήλθε από τα τρία καλά που έχει ως τόπος: Καθαρό αέρα, κρασί και πηγές. Αν αποφασίσετε τελικά να τα επισκεφθείτε, μην ξεχάσετε να πάτε μέχρι τη λίμνη Δόξα και να απολαύσετε την καταπράσινη διαδρομή!

Άγιος Φανούριος - Λίμνη Δόξα

(Πηγή εικόνας: tresorhotels.com)

Βυτίνα

Συνεχίζοντας στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στο Νομό Αρκαδίας, συναντάμε το ορεινό χωριό “Βυτίνα”. Γραφικά σοκάκια, πέτρινα σπίτια, μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και ο ξακουστός δρόμος της αγάπης είναι σίγουρο πως δε θα σας αφήσουν αδιάφορους!

(Πηγή εικόνας: roadcity.gr)

Ναύπλιο

(Πηγή εικόνας: kathimerini.gr)

Ίσως από τους δημοφιλέστερους κοντινούς προορισμούς για όσους μένουν στην Αθήνα. Πολλοί επιλέγουν την περιοχή και κατά τη διάρκεια του χρόνου για κάποιο Σ/Κ. Τα ενετικά κάστρα (Παλαμήδι-Ακροναυπλία) προσφέρουν θέα που κόβει την ανάσα, καθώς μπορείς να δεις όλη την πόλη από ψηλά. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε με καραβάκι το επιθαλάσσιο φρούριο, γνωστό ως Μπούρτζι, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου.

Πηγή κεντρικής εικόνας: boro.gr

Δέσποινα Τσίρου

About Δέσποινα Τσίρου

Αν και παιδί των νοτίων, γνωρίζει το κέντρο της Αθήνας σπιθαμή προς σπιθαμή. Θέλει να ακολουθήσει καριέρα ως πολεμική ανταποκρίτρια, ενώ παράλληλα λατρεύει τη φωτογραφία. Αγαπάει όσο τίποτα τα ταξίδια, τις τέχνες και τα βιβλία. Δε θα μπορούσε ποτέ να κάθεται και να μην κάνει τίποτα, γι ' αυτό θέλει πάντα να καταπιάνεται με κάτι καινούριο. Πάντοτε αισιόδοξη, πιστεύει πως μέρα χωρίς χαμόγελο, είναι χαμένη μέρα!