Ο Δεκέμβρης φτάνει στο τέλος του και μαζί του τελειώνει το 2016.  Ακόμη μια χρονιά που είπες πως θα κάνεις αλλαγές, θα κρατήσεις άτομα που ήθελες κοντά και άλλα που δεν ήθελες μακριά σου. Θα πετύχεις στην δουλειά σου και θα κάνεις ό,τι σου αρέσει κι αγαπάς. Όνειρα και στόχοι κοινώς, που θες δε θες, θα σου έρθουν στο νου αυτόν τον μήνα ως ‘’ο απολογισμός την χρονιάς’’. Κανονικά γίνεται κάθε χρόνο και ακόμη και αν δεν το παραδέχεσαι ή δε θέλεις να μπεις στο τρυπάκι του, έχεις ήδη πιάσει τον εαυτό σου να αναρωτιέται τι έχει καταφέρει και φέτος.

(Πηγή εικόνας: quotefancy.com)

Αν ανήκεις σε εκείνους που έχεις πετύχει σχεδόν όλα τα θέλω σου και νιώθεις πλήρης και επαρκής, τότε το ‘16 μόνο μια γλυκιά ανάμνηση μπορεί να σου αφήσει και προσμονή για το νέο έτος.  Αν απ’ την άλλη ανήκεις σε εκείνους που νιώθουν μετέωροι, με ένα συναίσθημα ανεπάρκειας και σκέψεις για όλα όσα πέρασες, τότε ακόμη δεν ήρθε η ώρα για σωστό αποχαιρετισμό του παλιού του χρόνου.

Αισθάνεσαι λίγο πιο θλιμμένος, λίγο πιο απογοητευμένος και μπερδεμένος. Όλο και κάτι δεν πέτυχες, όλο και κάποια μεταφορική ή κυριολεκτική απώλεια είχες στην ζωή σου και δεν μπορείς να βάλεις νέους στόχους. Και στην τελική, γιατί πρέπει να γίνεται αυτό κάθε τέλος Δεκέμβρη; – σκέφτεσαι. Ποιος επιβάλλει την ανασκόπηση της ζωής μας και γιατί να πρέπει να χαρούμε τα Χριστούγεννα; Όλες αυτές οι σκέψεις και οι ερωτήσεις, είναι φυσική απόρροια της διάθεσής σου. Όταν δεν είμαστε χαρούμενοι, δε μπορούμε να δούμε και να απολαύσουμε τα απλά πράγματα της ζωής.

(Πηγή εικόνας: pinterest.com)

Η φράση που θα ξεκλειδώσει τον συναισθηματικό σου κόσμο είναι μια: Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό. Κλισέ, αλλά διαχρονική. Η ζωή αποτελείται από στιγμές. Καλές και κακές. Βιώνουμε και τις δυο αυτές πλευρές σε καθημερινή βάση. Ποτέ δεν είμαστε εντελώς ευτυχισμένοι, σχεδόν πάντα κάτι λείπει, αλλά αδυνατούμε να προσπαθήσουμε. Πιανόμαστε από ένα άσχημο γεγονός της ζωής μας, το μεγεθύνουμε και πετάμε τα καλά που μας συμβαίνουν στον κάδο αχρήστων του μυαλού μας. Επαναπαυόμαστε στην στενοχώρια, γιατί το να νιώσουμε χαρούμενοι, απαιτεί τριπλάσια προσπάθεια και δύναμη ψυχής. Όμως σιγά σιγά, όλα διορθώνονται. Σκέψου και επικεντρώσου σε ό,τι σε κάνει να γελάς μέσα στη μέρα σου. Βγες για καφέ, κάνε βόλτα, αφοσιώσου στη δουλειά σου και πέρνα τις ημέρες σου με ανθρώπους που αγαπάς.

(Πηγή εικόνας: pinterest.com)

Η ζωή είναι μικρή και αυτό μας το επιβεβαιώνει κάθε Δεκέμβρης που έρχεται και παίρνει μαζί του έναν ακόμη χρόνο. Τη ζωή μας την φτιάχνουμε εμείς με τις επιλογές μας. Μην περιμένεις να έρθουν οι αλλαγές από μόνες τους. Κυνήγησέ τες και σκέψου όλα όσα θέλεις να έχεις μέσα στον δικό σου κόσμο. Τώρα που τα σκέφτηκες, σημείωσέ τα, κάνε τη λίστα σου και θα δεις πως κάτι μέσα σου θ’ αρχίσει ν’ αλλάζει και θα αισθανθείς λίγο πιο έτοιμη/έτοιμος να χαιρετήσεις το 2016. Μην ξεχνάς ότι η μεγαλύτερη ώθηση στην ζωή μας έρχεται εκεί που νομίζουμε ότι έχουμε πιάσει πάτο. Ξεκίνα την άνοδο, άσε τα Χριστούγεννα να πάρουν κάθε τι αρνητικό και να σε γεμίσουν με νέες προσδοκίες και καινούρια συναισθήματα!

Πηγή κεντρικής εικόνας: liftcredit.com

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!