Σκέψου κάτι που θέλεις πολύ. Κάτι που δε μπορείς να βγάλεις από το μυαλό σου. Και τώρα σκέψου πόσο εύκολα μπορείς να το αποκτήσεις. Χμ, όχι τόσο απλά ε; Μόλις έκανε την εμφάνισή του ο φόβος και ξαφνικά αισθάνεσαι ανασφάλεια για την επιθυμία σου. Μπορείς εν τέλει να τα καταφέρεις ή όχι;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν στόχους στη ζωή τους. Καθημερινούς, βραχυπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους, χειροπιαστούς ή ιδεατούς. Κάποιος θέλει να βρει τη δουλειά των ονείρων του, άλλος να πάρει την πολυπόθητη προαγωγή. Κάποιος άλλος να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι που τόσο επιθυμεί και ένας ακόμη, να μιλήσει στην κοπέλα που ενώ του αρέσει, το αποφεύγει τόσο καιρό. Η λίστα των επιθυμιών ατελείωτη και πάντα πριν την υλοποίησή τους αυτός ο μικρός, ή μεγάλος φόβος. Ο ΦΟΒΟΣ. Το ουσιαστικό που στο άκουσμά του νιώθεις αυτό το μικρό τσίμπημα, καθώς σίγουρα τον έχεις νιώσει και ξέρεις πόσο άσχημα σε έχει κάνει να αισθανθείς. Γιατί όμως εγκυμονεί πίσω από κάθε επιθυμία μας;

(Πηγή εικόνας: lovethispic.com)

Τα θέλω μας κλείνουν μέσα τους έντονα συναισθήματα που νιώθουμε και συνεπώς σημαίνουν πολλά για εμάς. Έχουμε όμως την τάση να τα φοβόμαστε και είτε τα παρατάμε, είτε τα αναβάλλουμε. Κάθε διεκδίκηση σημαίνει και μία αλλαγή στη ζωή μας, ένα νέο κεφάλαιο και μια εξέλιξη. Οι περισσότεροι όμως διστάζουμε μπροστά στο διαφορετικό, νιώθουμε ανίκανοι να ανταποκριθούμε και μπροστά στο άγνωστο, διαλέγουμε το βατό, το γνώριμο. Αυτό όμως σημαίνει στασιμότητα. Σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται, τοποθέτησε τον εαυτό σου στο κέντρο, την καθημερινότητά σου γύρω σου και τις επιθυμίες λίγο πιο μακριά από εσένα. Έπειτα, προσπάθησε να πιάσεις μια από αυτές και να τη φέρεις κοντά σου. Πόσο ωραία ένιωσες που επιτέλους την έβαλες μέσα στο δικό σου κόσμο; Ο φόβος υπάρχει όσο εμείς του το επιτρέπουμε και πατάει στα όρια που εμείς τοποθετούμε.

(Πηγή εικόνας: quotesgram.com)

 

Είναι ένα μικρό κουμπί μεταξύ φόβου και πράξης. Μεταξύ αδράνειας και δράσης. Μόλις σκεφτείς το θετικό αντίκτυπο της εκάστοτε κατάστασης σε εσένα και στα συναισθήματά σου, θα νιώσεις μια παραπάνω ώθηση στο να προσπαθήσεις. Και έπειτα. είναι όλα λίγο πιο απλά και εσύ λίγο πιο κοντά στο να τα καταφέρεις. Με θετική σκέψη και αφαίρεση κάθε δισταγμού, οι στόχοι κατακτώνται. Ποιος νίκησε μένοντας στα σίγουρα και στα απλά; Η ζωή θέλει να τη ζεις. Να συμβάλλεις εσύ ο ίδιος στην ευτυχία σου και να μην περιμένεις από το σύμπαν να στην προσφέρει. Όταν θέλουμε κάτι πολύ, αξίζει να δίνουμε το 100% του εαυτού μας για να το κερδίζουμε. Και τότε, ακόμη και ο φόβος φοβάται και εξαφανίζεται μπροστά στη δύναμη της θέλησης.

 

Πηγή κεντρικής εικόνας: quotefancy.com

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!