Διότι τι καλύτερο απ’ το να είσαι φοιτητής και να έχεις άπλετο χρόνο για… διάβασμα!

Είναι από τις σειρές που αν ξεκινήσεις, δε μπορείς να τις σταματήσεις. Ίσως σε κουράσουν στην πορεία, γιατί κάποιες διανύουν ακόμα και τον δέκατο χρόνο προβολής τους. Ξεκινάει λοιπόν ένας μαραθώνιος προτάσεων με σειρές που πρέπει να ξεκινήσεις να βλέπεις.

HANNIBAL

Ο Mads Mikkelsen δίνει άλλο νόημα στο ρόλο του κανίβαλου ψυχιάτρου, ο οποίος καλείται να αποκρυπτογραφήσει το προφίλ ενός serial killer, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο του τον εαυτό. Θα αποσυντονίσει όλο το εγκληματολογικό τμήμα του FBI και κυρίως τον εγκληματολόγο Will Graham, ικανότητα του οποίου είναι να καταλαβαίνει τι ιντριγκάρει τα δολοφονικά ένστικτα αυτών που κυνηγάει. Αν σε τρομάζει η ιδέα του αίματος, καλύτερα να μην το δεις. Αν πάλι είσαι περίεργος να δεις με τι αριστοτεχνικό τρόπο τοποθετεί και στη συνέχεια τρώει τα θύματά του ο Hannibal Lecter, πάντα με τη συνοδεία ενός ποτηριού καλό κρασί, ξεκίνα την όσο πιο γρήγορα μπορείς. Αποτελείται από μόνο 3 σεζόν (σνιαφ).

hannibal-2013-tv-series-1920x1200

(Πηγή Εικόνας: vividscreen.info)

SHERLOCK

Μία μείξη μυστηρίου, χιούμορ, τρελού ψυχαναγκασμού και εγωκεντρισμού είναι λίγα από τα στοιχεία που συνθέτουν το χαρακτήρα του Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) του 21ου αιώνα. Ο στόχος του ίδιος: να βοηθάει την αστυνομία του Λονδίνου όταν έχει βρεθεί σε αδιέξοδο. Μαζί με το βοηθό του Dr. Watson ερευνούν μία σειρά δολοφονιών που κάπως ενώνονται. Η σειρά αποτελείται από 3 σεζόν με 3 επεισόδια η καθεμία. Λίγα, αλλά κρατούν όσο μια ολόκληρη ταινία- περίπου μιάμιση ώρα έκαστος. Αν την ξεκινήσεις θα περιμένεις σίγουρα αγωνιωδώς όπως κι εγώ για την τέταρτη σεζόν που μας την έχουν τάξει εδώ και 2 χρόνια! (Not anymore. Επιστρέφει την 1η Ιανουαρίου 2017!)

511ee3eb881d418888ab05aa573acb4d

(Πηγή Εικόνας: georgespigot.com)

DA VINCIS DEMONS

Για τους λάτρεις της ιστορίας σε συνδυασμό με τη φαντασία, της περιπέτειας, της Ιταλίας και της τέχνης. Η σειρά μας περιγράφει κομμάτια από τη ζωή του περίφημου Leonardo da Vinci και την εμπλοκή του στο ξέσπασμα μιας «καταιγίδας» που ετοιμάζεται να συμβεί εδώ και αιώνες. Στα μάτια μας εκτυλίσσεται η διαμάχη μεταξύ αλήθειας και ψεύδους, θρησκείας και λογικής, παρελθόντος και μέλλοντος. Ένα μέλλον που, όπως θα του εκμυστηρευτούν άτομα από το παρελθόν, θα πρέπει να το εφεύρει ο ίδιος. Η σειρά αποτελείται από μόλις 3 σεζόν.

DaVinci's Demons, 2013

(Πηγή Εικόνας: tv.com)

Άρχισε να βλέπεις αυτές μέχρι τις επόμενες προτάσεις. Enjoy!

Προφανώς και θ’ αφήσω πολλές (καλές – κακές) απ’ έξω. Υπάρχουν, λοιπόν, κι οι παρακάτω που θα σας προτείνω λίγες – λίγες τη φορά.

  1. Grey’s Anatomy (θα ξεπεράσει και τη «Λάμψη» σε λίγο)
  2. Sons of Anarchy
  3. Game of Thrones (φυσικά φυσικά)
  4. Blacklist
  5. White Collar

 

Πηγή κεντρικής εικόνας: chataboutchildren.com

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!