Ο απερχόμενος πλανητάρχης βρέθηκε στην Ελλάδα και ολόκληρη η πόλη των Αθηνών αναστατώθηκε. Συζητήσεις, επισκέψεις, κλείσιμο δρόμων και όλα όσα διαδραματίστηκαν απαριθμούνται παρακάτω:

Τρίτη 15/11/16

  • Ο πλανητάρχης διέμεινε στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
  • Στις 14:00 μ.μ. συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου και τόνισε χαρακτηριστικά ότι τώρα είναι “η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της”.
  • Στις 19:30 μ.μ. δείπνησε στο Προεδρικό Μέγαρο και συγκεκριμένα στην αίθουσα Βυζαντινό. Το μενού είχε ως εξής: 1ο πιάτο: Γαρίδες με ρύζι. Κυρίως: Σφυρίδα Λευκάδας με βραστά λαχανικά. Γλυκό με κάστανα και στο τέλος καφές και τσάι.

(Πηγή εικόνας: newsit.gr)

  • Πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις κατά της επίσκεψης Ομπάμα, ενώ δεν έλειψαν οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.
  • Έκλεισαν οι δρόμοι σε πολλές περιοχές της Αθήνας και συγκεκριμένα το Κέντρο, η Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου, η Βουλιαγμένη, η Καραμανλή (Βούλα) και η Ποσειδώνος (από Γλυφάδα ως Παλαιό Φάληρο)

(Πηγή εικόνας: newsit.gr)

Τετάρτη 16/11/16

  • Στις 11:20 π.μ. επισκέφθηκε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ενώ στις 12:00 μ.μ. το Μουσείο της Ακρόπολης.

(Πηγή εικόνας: thestar.com)

  • Στις 13:00 μ.μ. πραγματοποίησε την τελευταία του ομιλία πριν την αναχώρηση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

(Πηγή εικόνας: cnn.com)

  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έγιναν και την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του απερχόμενου πλανητάρχη. Συγκεκριμένα: από τις 10:00 π.μ έκλεισε η παραλιακή από τον Αστέρα Βουλιαγμένης και η Συγγρού μέχρι την Ακρόπολη. Επίσης από τις 14:00 μ.μ. ως τις 16:00 μ.μ. δεν εκτελούνταν δρομολόγια Μετρό και Προαστιακού από και προς το Αεροδρόμιο. Τις ίδιες ώρες κλειστή παρέμεινε η Λ. Βάρης – Κορωπίου.
  • Περίπου στις 15:40 μ.μ. αναχώρησε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για το Βερολίνο.

Ο Μπάρακ Ομπάμα έδειξε την θέρμη του προς τον ελληνικό λαό, ενώ εξέφρασε τη θετική του στάση απέναντι στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας μέσω της βοήθειας των δανειστών. Η παραμονή του στην χώρα εξελίχθηκε υπό ευνοϊκές συνθήκες, ενώ όλο το ελληνικό επιτελείο ήταν έτοιμο να πραγματοποιήσει την όποια επιθυμία του. Ελπίζουμε σε έναν θετικό απόηχο της επίσκεψής του και συγκεκριμένα στους δανειστές.

 

Πηγή κεντρικής εικόνας: pbs.org

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!