Οι “Τρεις Αδερφές”, το τσεχωφικό έργο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στο θέατρό Πορεία για μια ακόμη χρονιά.

Ύστερα από πληθώρα διθυραμβικών κριτικών, η παράσταση επανήλθε στη σκηνή του θεάτρου Πορεία από τις 26 Οκτωβρίου. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2017.

tris

(Πηγή εικόνας: athinorama.gr)

Οι 15 ηθοποιοί καταθέτουν προσωπικά ρεσιτάλ ερμηνείας, ενώ τους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι βραβευμένες Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά και Λένα Παπαληγούρα.

Ο Άντον Τσέχοφ έγραψε τις Τρεις αδερφές το 1901. Ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτήριζε το έργο του ως «κωμωδία» και τους χαρακτήρες του ως «μπουφόνους», καθώς φέρνει κάθε έναν από αυτούς, κάθε τους ελπίδα, κάθε τους αγωνία, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από τον χρόνο.

Λίγα λόγια για το έργο:

Τα τέσσερα παιδιά ενός μορφωμένου στρατιωτικού, οι τρεις κόρες του και ο μοναχογιός του, «ξεμένουν» μετά τον θάνατό του στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης, σε μια απομακρυσμένη και μονότονη πόλη της ρωσικής επαρχίας. Ο στενός πυρήνας της οικογένειας και των στρατιωτικών φίλων τους λειτουργεί ως μια «νησίδα πολιτισμού» για τα αδέλφια και διατηρεί ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην ιδανική πόλη των παιδικών του χρόνων, τη Μόσχα. Ωστόσο, η μικρή, ιδιότυπη κοινότητά τους φυλλορροεί μέσα στον χρόνο και την πραγματικότητα, συμπαρασύροντας κάθε προσδοκία.

(Πηγή εικόνας: kathimerini.gr)

Παίζουν:
Πρόζοροφ Ανδρέας: Λαέρτης Μαλκότσης
Ναταλία: Μαριάννα Δημητρίου
Όλγα: Αλεξάνδρα Αϊδίνη
Μάσα: Ιωάννα Παππά
Ειρήνη: Λένα Παπαληγούρα
Κουλίγκιν Θόδωρος: Κώστας Κορωναίος
Βερσίνιν Αλέξανδρος: Γιάννης Νταλιάνης
Τούζενμπαχ: Παντελής Δεντάκης
Σολιόνι: Δημήτρης Μπίτος
Τσεμπουτίκιν: Γιώργος Μπινιάρης
Φεντότικ: Πάρις Θωμόπουλος
Ροντέ: Βασίλης Παναγιωτόπουλος
Φεραπόντ: Χάρης Τσιτσάκης
Ανφίσα: Μαριέττα Σγουρδαίου

Δείτε και το παρακάτω βίντεο της παράστασης:

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Θέατρο Πορεία – Τρικόρφων 3, Αθήνα 104 33

21 0821 0082
Τιμές Εισιτηρίων:
Τετάρτη: Γενική είσοδος: 15€
Πέμπτη ως Κυριακή: Κανονικό: 20€ , Senior (άνω των 65): 17€
Φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 14€

 

Πηγή κεντρικής εικόνας: athinorama.gr