Σε απόσταση 348.400 χιλιομέτρων από τη Γη θα φτάσει σήμερα, 14/11/16, η Σελήνη. Το φαινόμενο χαρακτηρίζεται και ως υπερπανσέληνος (supermoon), καθώς το φεγγάρι βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή το κοντινότερο σημείο του από την Γη, γι’ αυτό και φαίνεται μεγαλύτερο σε διάμετρο και πιο φωτεινό.

(Πηγή εικόνας: 500px.com)

H ονομασία του φαινομένου δημιουργήθηκε το 1979 από τον αστρολόγο Ρίτσαρντ Νόλε. Το φεγγάρι θα φτάσει στο μέγιστο σημείο του στις 15:52 μ.μ. ώρα Ελλάδος και οι πολίτες θα μπορούν να απολαύσουν το θέαμα απ’ όπου και αν βρίσκονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής είναι η μεγαλύτερη πανσέληνος του 21ου αιώνα και η επόμενη θα πραγματοποιηθεί το 2034, σύμφωνα με στοιχεία της NASA. Το 2016 κλείνει με τις 3 υπερπανσελήνους και μάλιστα τους 3 τελευταίους μήνες του (η προηγούμενη ήταν στις 16/10 και η επόμενη αναμένεται στις 14/12).

(Πηγή εικόνας: verycoolphotoblog.com)

Δεδομένου ότι η διάμετρος της σελήνης θα μεγαλώσει κατά 7% και η φωτεινότητά της θα ενταθεί κατά 16%, μια μοναδική εικόνα θα περιμένει χιλιάδες μάτια να την κοιτάξουν. Μη χάσετε την ευκαιρία λοιπόν σήμερα, κοιτάξτε το βραδινό ουρανό και θαυμάστε το φεγγάρι!

 

Πηγή κεντρικής εικόνας: huffingtonpost.ca

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!