Ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας διεξήχθη σήμερα με τη συμμετοχή περίπου 50.000 συμμετεχόντων από 105 χώρες. Μικροί και μεγάλοι, οικογένειες με παιδιά και σκυλιά, αθλητές και μη, συγκεντρώθηκαν το πρωί για να γιορτάσουν με την παρουσία τους τη συμπλήρωση των 120 χρόνων από τον πρώτο κλασικό Μαραθώνιο και την έναρξη των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

(Πηγή εικόνας: nordicwalking.com)

Πρώτος τερμάτισε ο Κενυάτης Λούκα Ρότις Λουμπουάν στη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων, με χρόνο 2 ώρες, 12 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα, η Νάνσι Αρουσέι από την Κένυα ήταν η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο με χρόνο 2 ώρες, 38 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα.

(Πηγή εικόνας: newsbomb.gr)

Όσον αφορά τους Έλληνες δρομείς, πρώτος τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης, ο οποίος βρέθηκε στην 8η θέση της κατάταξης, με χρόνο 2 ώρες, 24 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα και η Ράνια Ρεμπούλη πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στις 2 ώρες, 49 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα.

Χριστόφορος Μερούσης

(Πηγή εικόνας: newsbomb.gr)

Από τη μεγάλη αθλητική γιορτή δε θα μπορούσαν να λείπουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Άννα Κορακάκη, ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Βύρων Κοκαλάνης, η Κατερίνα Νικολαϊδου και ο Χρήστος Αφρουδάκης παρέλασαν με τη συνοδεία της ολυμπιακής ομάδας στο Καλλιμάρμαρο κρατώντας την ελληνική σημαία. Αργότερα, οι Λευτέρης Πετρούνιας, Άννα Κορακάκη και Σπύρος Γιαννιώτης ανέλαβαν να βραβεύσουν τους Έλληνες μαραθωνοδρόμους.

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Official FB Page

Πηγή πληροφοριών: thetoc.grsport24.gr

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".