Στο μάθημα των ιταλικών μου είχα τη χαρά να γνωρίσω την Ευτυχία. Με το πέρασμα λίγων μαθημάτων έμαθα ότι μαζί με την ξαδέρφη της, Ελεάνα, δημιουργούν τσάντες και αξεσουάρ από φελλό. Μου φάνηκε αρκετά πρωτότυπο και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας!

Η Ελεάνα είναι μια κοπέλα με μεγάλη φαντασία και δημιουργικότητα. Η πρώτη της επαφή με το φελλό ήταν σε ένα ταξίδι της στο εξωτερικό. Αρχικά, την εντυπωσίασε η υφή και το χρώμα του και οι απεριόριστες δυνατότητες που έχει δουλεύοντάς το: είναι ανθεκτικό στο νερό, αντέχει βάρος και διατηρείται στο χρόνο. Και κάπως έτσι ξεκίνησε το Que Sera. Της αρέσουν γενικότερα οι κατασκευές, αλλά αυτό που την παθιάζει είναι η κατασκευή τσάντας με την οποία ασχολείται τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι κάτι που της αρέσει πάρα πολύ και συνεχώς πειραματίζεται με νέα υλικά.

(Πηγή εικόνας: Ελεάνα Χαβέλου)

Θα αναρωτιέστε πώς γίνεται να υποστεί επεξεργασία ο φελλός και να καταλήξει σε μία πανέμορφη τσάντα. Όλες οι τσάντες κόβονται και ράβονται με πολλή-πολλή αγάπη στο εργαστήριο της Ελεάνας στην Αθήνα. Η διαδικασία παραγωγής εξαρτάται πάντα από το είδος της τσάντας (ώμου, φάκελος, backpack). Όσο χρονοβόρα κι αν είναι, όμως, η διαδικασία, η ικανοποίηση που νιώθει η δημιουργός όταν την κρατάει στα χέρια της στην τελική της μορφή είναι απερίγραπτη.

(Πηγή εικόνας: Ελεάνα Χαβέλου)

Αν και βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης και η αγοραστική δύναμη του κόσμου έχει μειωθεί, πολλοί έχουν αρχίσει κι εκτιμούν περισσότερο τη μοναδικότητα ενός χειροποίητου προϊόντος. Έτσι, το Que Sera κάνει μικρά και σταθερά βήματα από τη μέρα δημιουργίας του (01/07/2014) και εξελίσσεται σε καθημερινή βάση. Άμεσα σχέδια της Ελεάνας είναι να ετοιμάσει ένα δικό της χώρο που θα μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να βλέπουν τις δημιουργίες της από κοντά.

(Πηγή εικόνας: Ελεάνα Χαβέλου)

Τα προϊόντα απευθύνονται σε γυναίκες όλων των ηλικιών με χαλαρή-μποέμ διάθεση. Αν ψάχνεις “κάτι το διαφορετικό” για να ολοκληρώσεις και να εκτοξεύσεις το outfit σου στα ύψη, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς τη σελίδα του Que Sera στο Facebook για να δεις όλα τα προϊόντα. Μπορείς, επίσης, να γίνεις follower στο Instagram  και φυσικά για τις αγορές σου μπαίνεις στο e-shop. Και μην ξεχνάς. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Καλά ψώνια!

 

 Que Sera Accesories

 Que Sera Accesories

 Que Sera Handmade Accesories

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!