Εκδρομή στα Αθαμανικά Όρη η αλλιώς Τζουμέρκα, ένα από τα ωραιότερα μέρη της δυτικής Ελλάδος, καθώς είναι ιδανικό για τους λάτρεις της φύσης και των extreme sports.

Διοργανώνοντας την επίσκεψη σε αυτό το κομμάτι της Ηπείρου, είχα πληροφορηθεί ήδη για τις ποικίλες δραστηριότητες της περιοχής και προφανώς δε θα έφευγα από εκεί αν δε δοκίμαζα το οτιδήποτε που θα ανέβαζε την …αδρεναλίνη στα ύψη. Ευτυχώς δε χρειάζονται πολλά, διότι ο εξοπλισμός παρέχεται στα κέντρα των extreme sports που υπάρχουν στη περιοχή, αλλά σίγουρα θα πρέπει να πάρει μαζί του κάποιος αθλητικά παπούτσια, άνετα ρούχα, μαγιό, δεύτερο ζευγάρι ρούχα και παπούτσια, πετσέτα και ένα μικρο σακίδιο με τα απαραίτητα.

Για να τα πάρουμε όμως από την αρχή, τα Τζουμέρκα έχουν ένα σωρό αξιοθέατα, τα οποία μπορείς να απολαύσεις κάνοντας παράλληλα rafting, kayak, mountain bike, ιππασία και πεζοπορία.

  • Rafting/Kayak: Διαδρομή στον Άραχθο, το μεγαλύτερο ποτάμι της Ηπείρου και τον παραπόταμό του Kαλαρρύτικο, ο οποίος έχει αρκετά ορμητική πορεία. Φυσικά υπάρχουν πολλά επίπεδα δυσκολίας, όπως και level αρχαρίων. Τραβώντας κουπί, περνάς από παραδοσιακά γεφύρια, απόκρημνα φαράγγια και ορμητικούς καταρράκτες. Mοναδική και αξέχαστη εμπειρία που την προτείνω σε όλους και όλες!

  • Mountain bike: στη Φανερωμένη και κάνοντας πετάλι καταλήγεις στο χωριό Πάτερο. Καλύτερη εποχή, φθινόπωρο ή άνοιξη, για να απολαύσεις τα ρυάκια και τα πυκνά δάση με ασφάλεια.

  • Ιππασία: διαδρομή στον Προφήτη Ηλία Κλωστηρίου, με θέα τη χαράδρα του Άραχθου.

  • Πεζοπορία: διατίθενται τρεις ξεχωριστές διαδρομές, με την πρώτη να είναι η “Συρράκο-Καταρράκτες” (4.5χλμ), η δεύτερη “Καταρράκτης-Καταφρόνια” (8χλμ) και η τρίτη “Χουλιαράδες-Μοναστήρι Τσούκας” (5χλμ).

 

Επίσης, αξίζει πολύ να επισκεφθείτε το χωριό Καταρράκτης, όπου εκεί υπάρχουν κυριολεκτικά τεράστιοι καταρράκτες (εξ ου και το όνομα) μεγάλου υψόμετρου, με πολύ κρύο και δροσερό νερό, αλλά και το σπήλαιο της Ανεμότρυπας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό Πράμαντα και είναι “διακοσμημένο” με σταλακτίτες, σταλαγμίτες. Στο τέρμα του (350μ) υπάρχουν όμορφες λιμνούλες και υπόγειο ποτάμι, κάτι πολύ σπάνιο και το μοναδικό στην Ελλάδα σύμφωνα με τον ξεναγό.

Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να περάσετε από το ιστορικό γεφύρι της Άρτας και το λαογραφικό μουσείο.

20160820_144154

Πηγή εικόνων: Προσωπικό υλικό

Περισσότερες πληροφορίες : Εδώ

Αθηνά Ρήγα

About Αθηνά Ρήγα

Αισθητικός - Κοσμητολόγος στο επάγγελμα, με πολύ ενθουσιώδη και αυθόρμητο χαρακτήρα. Λάτρης της φύσης, του χορού, της λατινικής κουλτούρας και του μυστηρίου σε όλους τους τομείς της ζωής. Αγαπάει το καλό κρασί, τις χαλαρές βόλτες στην Αθήνα και της αρέσει να ασχολείται με την τέχνη, όπως η ζωγραφική. Οτιδήποτε πρωτότυπο και διαφορετικό της έχει κινήσει ήδη το ενδιαφέρον.