Στην οδό Λαμπριανίδου 1 και Ειρήνης γωνία βρίσκεται η Καλαμιά. Το παραδοσιακό αυτό ψητοπωλείο λειτουργεί από το 1970, όπως δηλώνει η χαρακτηριστική πράσινη επιγραφή του μαγαζιού και προσφέρει μέχρι σήμερα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Δράμας ένα εγγυημένα γευστικό σουβλάκι και όχι μόνο.

Μπαίνοντας στο μαγαζί, θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για έναν ανακαινισμένο και πολύ προσεγμένο χώρο, στον οποίο μπορείτε να καθίσετε με την παρέα σας και να απολαύσετε το γεύμα σας, ή ακόμη και να πάρετε πακέτο για το σπίτι. Το προσωπικό που θα συναντήσετε εκεί είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό, γρήγορο, ευγενικό και το σημαντικότερο: χαμογελαστό! Ανάμεσά τους θα δείτε να εργάζεται κάποιες φορές τόσο ο ιδιοκτήτης Νικόλαος Λατσίσταλης, όσο και ο γιος του. Στον πίνακα του μενού θα παρατηρήσετε ότι οι τιμές είναι πολύ προσιτές, δεδομένου ότι η ποιότητα και η ποσότητα του γεύματος που σας παρέχουν είναι εξαιρετική. Παρ’ όλα αυτά, τόλμησαν καινούριες προσθήκες στον κατάλογο όπως τα burger και η φουρνοπατάτα, χωρίς όμως να χάσουν τον κλασικό και παραδοσιακό χαρακτήρα τους. Πολλοί θα ρωτήσουν γιατί το μαγαζί δε διαθέτει delivery. Μόλις μπείτε μέσα για να παραγγείλετε, θα καταλάβετε αμέσως ότι δεν το έχουν ανάγκη, εφόσον ο κόσμος δε νοιάζεται να στηθεί στην ουρά, προκειμένου να απολαύσει μια βάρκα.

20160905_215801_hdr

Τι είναι όμως η βάρκα; Δε γίνεται να μπεις στην Καλαμιά και να μην απολαύσεις μια βάρκα με σουτζουκάκι! Πρόκειται για λαγάνα γεμισμένη με οποιαδήποτε υλικά της επιλογής σας, (συνήθως με ντομάτα, κρεμμύδι και πατάτες).  Για όλους εμάς τους Αθηναίους που έχουμε συνηθίσει να τρώμε τα σουβλάκια με πίτα και γύρο, η συγκεκριμένη σπεσιαλιτέ θα σας αφήσει άφωνους και το κυριότερο χορτασμένους, για να μην πω σκασμένους. Μάλιστα, εμείς επιλέξαμε να δοκιμάσουμε δύο βάρκες, τη μια με γύρο και την άλλη με σουτζουκάκι. Εσείς ποια νομίζετε ότι μας εντυπωσίασε περισσότερο;

Φυσικά η βάρκα με το σουτζουκάκι!

20160905_221848_hdr

Με την πρώτη λοιπόν ευκαιρία που θα βρεθείτε στη Δράμα, μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στη Καλαμιά. Η επίσκεψη σας εκεί θα μείνει χαραγμένη στον ουρανίσκο σας! Όσοι βρίσκεστε ήδη εκεί, τι περιμένετε; Τρέξτε να φάτε τώρα!

 

 Καλαμιά

 Λαμπριανίδου 1, Δράμα

 2521 024149

 

Πηγή εικόνων: Προσωπικό αρχείο, Facebook Page

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".